Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 76 του ο πρωταγωνιστής της σειράς, Ρόμπερτ Πάουελ

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε ευρέως γνωστός όταν υποδύθηκε τον «Ιησού Χριστό» στην πιο πετυχημένη βιογραφική ταινία που γυρίστηκε ποτέ για τη ζωή και τα έργα του Θεανθρώπου. Ο λόγος φυσικά για τη θρυλική υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβάλλεται κάθε χρόνο στη χώρα μας από τον ΑΝΤ1.

Ο Βρετανός ηθοποιός μετά από την τεράστια επιτυχία του ως «Ιησούς» δεν έχει μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη καριέρα που όλοι περίμεναν στο Χόλυγουντ και σήμερα στα 76 του παίζει κυρίως μικρούς ρόλους. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι παντρεμένος από το 1975 και έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Πως είναι σήμερα ωστόσο ο Ρόμπερτ Πάουελ;

Ο 76χρονος σήμερα ηθοποιός, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρεθεί στη χώρα μας για γυρίσματα ταινίας. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και στη Σοφία Αλατζά, για τη ζωή του και τον ρόλο του «Ιησού Χριστού» στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Η αλλαγή στην εμφάνισή του είναι βέβαια εμφανής.

«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα νομίζω ήμουν 16 χρονών και ήρθα για μία σχολική εκδρομή. Τότε μάθαινα Λατινικά, Ελληνικά και Αρχαία Ιστορία. Έχουν περάσει 42 χρόνια από τότε που υποδύθηκα τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, θυμάμαι ότι δεν ήθελα να το κάνω όταν μου ζήτησαν να το κάνω. Δεν έλεγα το «Ναι» για αρκετό καιρό, επειδή ήταν μία δουλειά που θεωρούσα ανέφικτη. Νόμιζα ότι ήταν μία δουλειά μέσα από την οποία δεν μπορούσα να βγω νικητής. Κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον Χριστό. Το καλύτερο που μπορεί να ελπίζεις είναι να τα καταφέρεις, ώστε να γλιτώσεις φτηνά. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Πιθανότατα αν δεν ήταν ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν θα είχα υποδυθεί τον Χριστό με τον ίδιο τρόπο, αλλά προφανώς έκανα κάτι σωστό, αφού οι άνθρωποι ανταποκρίνονται ακόμη και τώρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι είμαι σιωπηρά υπερήφανος που το έκανα.

Όχι δεν μου άφησε κάποιο ψυχολογικό τραύμα ο ρόλος μου στον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Έμεινα μακριά από αυτό, αν με καταλαβαίνετε. Υποδύθηκα το ρόλο από μία απόσταση. Αυτή η απόσταση επέτρεψε σε όσους παρακολούθησαν τη σειρά να κάνουν τη δική τους “δουλειά”. Οι τηλεθεατές επέβαλαν πραγματικά σε εμένα το δικό τους όραμα. Λαμβάνω 10.000 γράμματα όπου οι τηλεθεατές μου γράφουν, πως έτσι ακριβώς φαντάζονται τον Ιησού. Αυτό δεν είναι εφικτό. Άρα αυτοί έκαναν τη “δουλειά” για εμένα.  Κάτι που ήταν τυχαίο πραγματικά. Σταθήκαμε τυχεροί σε αυτό το σημείο» είχε πει, μεταξύ άλλων, δυο χρόνια πριν ο Ρόμπερτ Πάουελ.

Στα μέσα Φλεβάρη ο Ρόμπερτ Πάουελ μίλησε για διάφορα θέματα σε γνωστή εκπομπή στο YouTube.

pow

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ