Νίκος Πολυδερόπουλος: “Έμενα σε ένα υπόγειο χωρίς ρεύμα και ζεσταινόμουν από τον λέβητα”

Στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου μίλησε ο Νίκος Πολυδερόπουλος. Ο ηθοποιός, που φέτος θα δούμε στη σειρά “Μαύρο Ρόδο”, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στην απόφαση να αφήσει το σπίτι του στα 17.

Δείτε επίσης –  Νίκος Πολυδερόπουλος: Οι απίστευτες δουλειές που έκανε πριν γίνει ηθοποιός, το Άγιο Όρος και η μεγαλύτερη θυσία για έναν έρωτα

«Είμαι δυσλεκτικός και στο σχολείο δεν μπορούσα –και δεν μπορούσαν και οι άλλοι– να κατανοήσω τι είναι αυτό που έχω. Πέρασα δύσκολα χρόνια, µε πολλή τιμωρία από τους καθηγητές. Ποτέ δεν έμαθα ορθογραφία. Μέχρι σήμερα κάνω λάθη. Η κατάσταση στο σχολείο µε έκανε να πάρω την απόφαση να φύγω για την Πάτρα. Οι γονείς µου τότε δεν καταλάβαιναν ότι εγώ δεν ήθελα να πάω σχολείο γιατί οι καθηγητές µε χτυπούσαν.

Θυμάμαι ότι οι δικοί µου µου έλεγαν: “Πρέπει να διαβάσεις. Όλοι διαβάζουν και εσύ όχι”. Για να καταλάβεις, η μάνα µου µε έστελνε Αγγλικά και εγώ την κοπανούσα και πήγαινα να μαζέψω λουλούδια για να τα δώσω στους καθηγητές και να περάσω τα μαθήματα στο Γυμνάσιο. Ένιωθα λοιπόν γενικά μια πίεση µε αποτέλεσμα να έχω τάσεις φυγής» είπε ο Νίκος Πολυδερόπουλος και συνέχισε:

«Έμενα σε ένα υπόγειο το οποίο δεν είχε ρεύμα και εγώ ζεσταινόμουν από τον λέβητα. Το είχε η αδελφή μιας φίλης µου. Θυμάμαι ότι τότε έδινα 50 ευρώ τον μήνα και σκέψου ότι το κράτησα μέχρι και όταν πήγα φαντάρος. Επειδή ανήκω σε πολύτεχνη οικογένεια, έπαιρνα από τον στρατό 55 ευρώ και κάπως έτσι πλήρωνα το ενοίκιο. Το σημαντικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι δεν σταμάτησα να νιώθω την αγάπη και τη φροντίδα από την οικογένειά µου. Απλά προσπάθησαν µε πίεση να µε κάνουν να καταλάβω κάποια πράγματα και εγώ αντέδρασα. Πιστεύω ότι στην περίπτωσή µου οι γονείς µου είχαν πάντα τη σιγουριά του τύπου “θα τα καταφέρει”».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ