Νίκη Βακάλη για Πέτρο Φιλιππίδη: “Έλεγα σε φίλες μου ηθοποιούς να μην πάνε σε παραστάσεις του”

Η Νίκη Βακάλη μίλησε στην κάμερα του Πρωινού και τον Γρηγόρη Μπάκα και αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη ως βοηθός του. Παράλληλα η ηθοποιός μίλησε και για τον Δημήτρη Λιγνάδη του οποίου υπήρξε μαθήτρια για ένα χρόνο.

«Σε φίλες μου που θέλανε σε παραστάσεις του Φιλιππίδη, τους έλεγα να μην πάνε. Εγώ δεν ήμουν ηθοποιός να πω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ, να κάνω τη δουλίτσα μου, να του δώσω να πιστεύει ότι του δίνω αυτό που χρειάζεται… Δεν θέλω τη ψυχή μου να την κάνω κουβάρι προκειμένου να… Ποιος έπεσε από τα σύννεφα τώρα; Μη γελιόμαστε.

Εγώ που είμαι άσχετη σε σχέση με άλλους στον χώρο… Ξέρει το ένστικτό σου, ότι κάποιος που έρχεσαι σε συνδιαλλαγή μαζί του, δεν σου κάνει καλό. Γυρνάς σπίτι και είσαι άρρωστος. Δεν ήθελα άλλο.

Έγινε κάτι λεκτικό και γύρισα σπίτι μου και δεν έβρισκα από πού να πιαστώ για να ξυπνήσω να πάω αύριο στη δουλειά. Και αφού δεν το βρήκα, δεν ξαναπήγα. Πιστεύω σε όλα όσα έρχονται στη ζωή μου. Και αυτά που με πονάνε και αυτά που με πληγώνουν και αυτά που με τρομάζουν ξέρω ότι έρχονται για κάποιο λόγο…

Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ή ότι θα τον βρίσω μπροστά σε συναδέλφους και δεν θέλω, γιατί πιο πολύ από όλους τον εαυτό μου φοβάμαι. Η γνώμη του μετράει, γιατί μια ζωή βγαίνει στη σκηνή και όλος ο λαός τον χειροκροτεί. Δεν είχε μόνο εξουσία, ιδεολογική και εμπειρική. Εμείς τα κάνουμε τα τέρατα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Νίκη Βακάλη.

Τέλος η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως υπήρξε για έναν χρόνο μαθήτρια του Δημήτρη Λιγνάδη. «Όλοι μία αρρώστια την αντιλαμβανόμασταν, η οποία ήταν σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικό. Δεν υπήρχε κάποια νύξη. Τι άποψη να βγάλω; Δεν ήξερα αυτά που βγήκαν. Σαν καθηγητή δεν τον φοβόμουν. Ένιωθα πως είναι λίγο too much» είπε χαρακτηριστικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ