Μαρία Δεληθανάση: Η φωτογραφία και το μακροσκελές κείμενο- “Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, πήρα την απόφαση να καταθέσω δημόσια…”

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που η Μαρία Δεληθανάση, η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξα τον κατήγγειλε δημόσια για ξυλοδαρμό.

Η ίδια είχε δημοσίευσε μια φωτογραφία της, στην οποία απεικονιζόταν με μελανιές.

Το πρωί του Σαββάτου, η Μαρία Δεληθανάση αναδημοσίευσε την εν λόγω εικόνα και έκανε παράλληλα μια μακροσκελή ανάρτηση.

Το κείμενο της Μαρίας Δεληθανάση

«Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, πήρα την απόφαση να καταθέσω δημόσια την προσωπική μου ιστορία και να μοιραστώ είναι αρκετά επώδυνο βίωμα μου. Αυτό που με ώθησε να το κάνω ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να αποτινάξω από πάνω μου κάθε είδος ενοχής, να είμαι πάλι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στον καθένα. Αφού το εξωτερίκευσα και το πραγμάτωσα σε λέξεις, διαπίστωσα πως πέρα από σκληρό, δυστυχώς είναι και αρκετά κοινό.

Λαμβάνω καθημερινά μηνύματα με τις ιστορίες ανθρώπων, γυναικών κυρίως, που υφίστανται βία από κακοποιητικούς συντρόφους και συζύγους. Έχουμε ανοίξει λοιπόν ένα διάλογο που πάντα με βρίσκει να εξηγώ πόσο σημαντικό είναι πρωτίστως να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Γιατί δυστυχώς έρχονται πάντα με ωραίο περιτύλιγμα και σε μπερδεύουν. Ένα δεύτερο σημείο είναι τι οφείλει μια γυναίκα να κάνει και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από τη στιγμή που θα το αποφασίσει.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να σπάσει τα δεσμά, πόσες φορές πιστεύεις η πείθεσαι και ξανά δοκιμάζεις και πάντα απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο. Σε πιστεύω όταν μου εξηγείς πόσο δειλιάζεις να αλλάξεις ζωή. Πώς θα βγεις να δουλέψεις. Πώς να βιοποριστείς. Δεν αμφισβητώ το φόβο σου και για αυτά. Αντιθέτως τον σέβομαι. Όμως αν τα ζυγίζεις ο… άλλος φόβος είναι μεγαλύτερος. Και ξέρεις γιατί δεν έχεις τον έλεγχο. Όταν όμως πάρεις την απόφαση θα ανάκτησης και πάλι τον έλεγχο του εαυτού σου. Και θα σου αρέσει που θα σε ξανά γνωρίσεις, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσους έχεις χάσει. Και αρχίζεις έτσι να σε αγαπάς είτε ξαναείπε πρώτη φορά. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά πως ό,τι κι αν σου υποσχεθεί ή ορκιστεί δεν θα αλλάξει. Παρατείνεις το χρόνο και όταν τελικά το αποφασίζεις έρχονται και σε ρωτούν “γιατί τώρα;”. Δηλαδή πότε; Το κάθε τώρα είναι η στιγμή του καθενός. Η στιγμή που νιώθει έτοιμος και δυνατός να το κάνει. Ας μη μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον από το γεγονός ότι κάποιος αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία της ζωής του και να θωρακίσει το αυτεξούσιο του στο πότε το αποφασίζει. Ας εστιάσουμε σε όλα τα ωραία που μπορούν συμβούν από τώρα και στο εξής. Αντί λοιπόν να ρωτάμε γιατί τώρα ας πάμε μπράβο που το κάνει τώρα. Γιατί τώρα είναι η πιο ιδανική στιγμή σου. Τώρα θα αρχίσεις να ζεις πραγματικά. Τώρα θα τα βάλεις όλα σε τάξη. Τώρα σου ανοίγονται νέοι δρόμοι με επιλογές! Τώρα είσαι δυνατή και θα γίνει δυνατότερη. Τώρα θα γίνουν όλα αυτά! Το τώρα είναι η αρχή του μετά! Βλέπεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις τώρα; Βλέπεις πόσο δεν ταιριάζει η λέξη “γιατί” δίπλα στο τώρα;  Γιατί τώρα θα εστιάσεις στον εαυτό σου…», έγραψε μεταξύ άλλων η Μαρία Δεληθανάση.

Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Δεληθανάση.

274966862 264667665845840 3852654067843346533 n

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ