Μάνος Χατζιδάκις: Η απάντηση του γιου του, Γιώργου, στον Αλέξη Κούγια μετά την αναφορά του ονόματός του στη δίκη Λιγνάδη

Με ένα κείμενο του Μάνου Χατζηδάκι από τα «Σχόλια του Τρίτου», ο γιος του, Γιώργος, απάντησε στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέφερε το όνομα του κορυφαίου συνθέτη, κατά την διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δείτε επίσης – Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του μετά τις αντιδράσεις για την αναφορά στον Μάνο Χατζηδάκι στη δίκη Λιγνάδη

Γιώργος Χατζιδάκις – Η ανάρτηση μετά την αναφορά του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι στη δίκη Λιγνάδη

Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»

(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)

Γιώργος Χατζιδάκις

15/05/2022

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ