Κίνηση ανθρωπιάς από την Τέιλορ Σουίφτ: Δώρισε 30.000 δολάρια σε 18χρονη για να σπουδάσει

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Τέιλορ Σούφτ που αποφάσισε να δωρίσει 30.000 δολάρια σε μια νεαρή κοπέλα προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.


Πιο συγκεκριμένα, η Vitoria Mario είναι μία 18χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, που το 2016 έφτασε ως μετανάστρια Βρετανία. Τότε δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μία λέξη στα αγγλικά. Ωστόσο, καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες, κατόρθωσε να πάρει αρκετές διακρίσεις και να περάσει με επιτυχία σε μόλις δύο χρόνια διαγωνίσματα στα οποία οι Βρετανοί μαθητές δοκιμάζονται αφού ολοκληρώσουν πέντε χρόνια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Έτσι, όταν στις τελικές εξετάσεις του Λυκείου, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία που θα μπορούσε, της έγινε πρόταση να σπουδάσει στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.


Η κοπέλα ωστόσο, όντας ορφανή από πατέρα και με τη μητέρα της να παραμένει στην Πορτογαλία δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στα δίδακτρα του πανεπιστημίου για αυτό και δημιούργησε την καμπάνια «GoFundMe», ζητώντας τη συνδρομή του κόσμου ώστε να συγκεντρώσει τις 50.000 δολάρια που χρειαζόταν για να μπορέσει να σπουδάσει. Η Mario εξήγησε στην εν λόγω καμπάνια πως δεν είναι εύκολο για εκείνη να πάρει κάποιο δάνειο καθώς δεν διαθέτει μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη Βρετανία. Παράλληλα, διευκρίνισε πως πριν ξεκινήσει την καμπάνια, απευθύνθηκε σε τουλάχιστον 442 εταιρείες για χορηγία αλλά είτε την απέρριψαν είτε δεν έλαβε ποτέ απάντηση.


Η ιστορία της Mario όμως έφτασε στα αυτιά της Τέιλορ Σουίφτ η οποία και δώρισε στη μέλλουσα φοιτήτρια 30.000 δολάρια, δίνοντάς της, με αυτό τον τρόπο, το πολυπόθητο εισιτήριο που έψαχνε για τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουίφτ συνδράμει οικονομικά νέους ανθρώπους. Πριν από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2019 έγινε γνωστό πως η τραγουδίστρια δώρισε 4.000 δολάρια σε θαυμάστριά της για τα δίδακτρα των σπουδών της.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ