Γιώργος Χρυσοστόμου: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από άνθρωπο του θεάτρου όταν ήταν 16 ετών

Την αποκάλυψη ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν μόλις 16 ετών, έκανε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο γνωστός ηθοποιός περιέγραψε τη δική του τραυματική εμπειρία, μιλώντας στην εκπομπή «Ένα τέλος, μία αρχή».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όταν ήταν 16 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο στην Ρόδο όπου ζούσε με την οικογένειά του, ένας «κύριος» ο οποίος ασχολούνταν με το θέατρο στο νησί, τον παρενοχλούσε έντονα.

«Με απειλούσε. Με έπαιρνε τηλέφωνα, μου έστελνε μηνύματα. Μου έλεγε πως αν δεν συμβεί… αυτό, θα σε καταστρέψω. Εγώ δεν είπα τίποτα σε κανέναν, αυτός είχε σχέση με το θέατρο. Αν μιλούσα στους γονείς μου, δεν θα με άφηναν να φύγω από εκεί και να κάνω αυτό που θέλω. Αν μπορούσα να μιλήσω στους γονείς μου, θα ήταν τελείως διαφορετικά. Δεν είμαι δυνατός, φοβήθηκα πάρα πολύ.

Το θέμα είναι ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, να το μάθει να το κάνει από παιδί. Πρέπει οι γονείς να λένε στα παιδιά τους, “θα μου λες, θα μου λες”. Πρέπει να λένε τι έγινε στο σχολείο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Χρυσοστόμου

Η λύση, όπως τόνισε ο ηθοποιός, δεν είναι να κάνεις κάτι κακό σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να μπορεί το παιδί να μιλήσει στους γονείς του.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έστειλε παράλληλα μήνυμα, ότι τα παιδιά πρέπει να μιλάνε και οι γονείς να τα ενθαρρύνουν για αυτό.
 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ