Είναι επίσημο! Σε αυτή την πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου θα διεξαχθεί η Eurovision 2023

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ θα διεξαχθεί ο 67ος διαγωνισμός της Eurovision το 2023.

Η χώρα πήρε τη σκυτάλη της διοργάνωσης από την Ουκρανία, η οποία παρά το γεγονός ότι στέφθηκε νικήτρια του 2022 δεν δύναται να φιλοξενήσει τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού εξαιτίας του πολέμου.

Η ανακοίνωση έγινε στην εκπομπή “The One Show”, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ΒΒC.

Ο Graham Norton είπε χαρακτηριστικά: «Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 είναι το Λίβερπουλ».

Η ανακοίνωση των Kalush Orchestra για την Eurovision στο Λίβερπουλ

Το συγκρότημα Kalush που κέρδισε το 2022 στο Τορίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ. Αν και δεν είχαμε ακόμη τη χαρά να το επισκεφτούμε, η μουσική κληρονομιά της πόλης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το να παίξουμε στο ίδιο μέρος που ξεκίνησαν οι Beatles θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Αν και είμαστε λυπημένοι που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να γίνει στην πατρίδα μας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα είναι θερμοί οικοδεσπότες και οι διοργανωτές θα μπορούν να προσθέσουν μια πραγματική ουκρανική… γεύση στη Eurovision 2023 σε αυτήν την πόλη».

Μετά την ανακοίνωση, ο Steve Rotheram, Δήμαρχος της Περιφέρειας της πόλης του Λίβερπουλ, δήλωσε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σόου για το οποίο θα ήταν περήφανη η Ουκρανία και συνεργαζόμαστε στενά με την Οδησσό, αδελφή πόλη του Λίβερπουλ, για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι δική τους εκδήλωση, όσο και δική μας. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ