Έφτασαν στην Ελλάδα οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ από την Μαριούπολη – “Μας σημάδευαν σαράντα φαντάροι, παγώσαμε”

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ, Σταύρος Ιωαννίδης και Ηλίας Μπασίσογλου ήταν τις τελευταίες ημέρες στη Μαριούπολη καθώς αναμετάδιδαν λεπτό προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι δύο απεσταλμένοι εμφανίστηκαν σε ζωντανή σύνδεση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και περιέγραψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ όσα βίωσαν.

 «Βγαίνοντας από τη Μαριούπολη, πέσαμε στο ρωσικό μπλόκο και δεν μας σημάδευαν μόνο ένας σκοπευτής. Τριάντα, σαράντα σκοπευτές ήταν. Ήταν έτοιμοι σε θέση μάχης και σημάδευαν εμάς. Η κάννη των δύο τανκς, το ένα που φαινόταν στην κάμερα και ένα άλλο δεξιά, σημάδευε εμάς και κάποια στιγμή ο επικεφαλής της ρώσικης επιχείρησης έβαλε μια δυνατή φωνή και είπε πιθανώς, όπως καταλάβαμε εμείς, πάρτε θέση μάχης…. Τότε τριάντα, σαράντα φαντάροι σημάδευαν εμάς» δήλωσε ο Ηλίας Μπασίσογλου.

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Εκεί παγώσαμε πραγματικά! Κοιτιόμασταν και μείναμε ακίνητοι. Κοιτούσαμε μπροστά, βλέπαμε ακριβώς τα όπλα να μας σημαδεύουν και τις κάννες των δύο τανκς».

Ο Σταύρος Ιωαννίδης με την σειρά του εξομολογήθηκε: «Η παραμικρή κίνηση από την πλευρά μας θα μπορούσε να φανεί απειλητική και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα. Να ανοίξουν πυρ ενδεχομένως για να χτυπήσουν το κομβόι. Δεν μας πίστευαν στην αρχή. Δεν πίστευαν ότι είμαστε όντως ένα ανθρωπιστικό κομβόι με δημοσιογράφους και οικογένειες που ακολουθούσαν. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να περάσουμε από εκείνο το σημείο. Περάσαμε ώρες που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ