Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του ή όχι

Στην τελική της ευθεία μπαίνει πλέον η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα ακούσει την κρίση της Εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που επί δέκα μήνες δικάζεται για πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Πιο συγκεκριμένα, από την μαραθώνια απολογία που έδωσε ενώπιον των δικαστών την Δευτέρα, o Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πριν το τέλος της διαδικασίας που θα σφραγιστεί με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για το αν είναι ή όχι ένοχος για όσα κατήγγειλαν σε βάρος του οι τρεις ηθοποιοί.

Με το “ένοχος” ή “αθώος” της Εισαγγελέως, που έχει ειδικό βάρος για το δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να δεσμεύει την απόφαση του, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την τελική απόφαση των δικαστών.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις φέρεται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού με την άνεργη τότε, παθούσα .

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ