Δανάη Μπάρκα: Οι φωτογραφίες που τράβηξε ένα μήνα πριν στην Λίμνη Εύβοιας και η εικόνα σήμερα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας, αφού η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν αρκετά χωριά.

Η Δανάη Μπάρκα πριν από ένα μήνα είχε ταξιδέψει στην περιοχή και θέλησε να μοιραστεί στο Instagram φωτογραφίες από την περιοχή τότε και το μέρος σήμερα.  

“Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε. Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε. Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;» Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!”, έγραψε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Δείτε την ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ