400 Έλληνες τραγουδιστές διεκδικούν αμοιβές για να εμφανιστούν στην τηλεόραση

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδήγησε καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στο να αναζητούν άλλες πηγές εσόδων.

Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων η ζήτηση των τραγουδιστών σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι μεγάλη, έτσι αποφάσισαν να διεκδικήσουν αμοιβές για την κάθε τους εμφάνιση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Espresso”, το οποίο παρουσιάστηκε και στην πρωινή εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή “Happy Day”, 400 ερμηνευτές ζητούν μέσω επιστολής του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών να αμείβονται κάθε φορά που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

Μάλιστα την ανακοίνωση υπογράφουν τρανταχτά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, η Γλυκερία, η Πέγκυ Ζήνα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Βέρτης, η Ήβη Αδάμου, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Χρήστος Μάστορας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωστής Μαραβέγιας και πολλοί άλλοι.  

Στο μεταξύ, στα 30 Νοεμβρίου η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονται στις τέσσερις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης με υψηλότερη αμοιβή το ποσό των 300 ευρώ και 1000 ευρώ ανά εκπομπή.

Σημειώνεται ακόμα ότι πρόεδρος του σωματείου των τραγουδιστών είναι η Γιώτα Νέγκα και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανακοίνωσε στον «αέρα» της εκπομπής της ότι η αρχισυντάκτριά της, Μαίρη Παλιαλέξη επικοινώνησε μαζί της και επιβεβαίωσε το θέμα.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο το ρεπορτάζ της εκπομπής “Happy Day” για την απόφαση των τραγουδιστών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ