Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος ο Πάμπλο Λάσο από την τεχνική ηγεσία της “Βασίλισσας”

Η εποχή του Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε επισήμως το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου. Ο ισπανικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για το φινάλε στη συνεργασία των δύο πλευρών μετά από έντεκα χρόνια και δεκάδες επιτυχίες.

Ο 54χρονος τεχνικός υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν από περίπου ένα μήνα, γεγονός που τον οδήγησε εκτός ομάδας για την τελική φάση της Liga Endesa. Παρόλ’ αυτά, η “Βασίλισσα” έκανε το μπρέικ στο Palau Blaugrana κι εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο σε βάρος της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας πόσο ισχυρές δομές υπάρχουν στο εσωτερικό της.

Αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι η αιτία του “διαζυγίου” ανάμεσα στις δύο πλευρές καταγράφεται ως η αιτία για το φινάλε στη συνεργασία τους, όπως υποστηρίζει επισήμως η Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, η “Βασίλισσα” τονίζει πως η απόφαση πάρθηκε “αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους” θέλοντας να καταστήσει σαφές πως “μετά από το έμφραγμα που οδήγησε τον προπονητή στο χειρουργείο και τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, η μη λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν εντελώς ανεύθυνη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την απόφαση να μην κρατήσει τον Πάμπλο Λάσο στη θέση του προπονητή αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους.

Μετά το έμφραγμα που υπέστη πριν από μερικές εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πολλές διαφορετικές συζητήσεις με γιατρούς και καρδιολόγους. Όλοι τους εξέφρασαν το προφανές ρίσκο για την υγεία του, αυτό που αφορά τη συνέχιση της ενασχόλησής του με την ομάδα.

Την περασμένη βδομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε από τον Πάμπλο Λάσο να σταματήσει να καθοδηγεί την πρώτη ομάδα, σεβόμενη απόλυτα τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν στο συμβόλαιο, εν αναμονή των ιατρικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να υπάρχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο, με επαναξιολόγηση της κατάστασης τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί πως μετά από το έμφραγμα που οδήγησε τον προπονητή στο χειρουργείο και τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, η μη λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν εντελώς ανεύθυνη.

Η προτεραιότητα του συλλόγου είναι, πάνω απ όλα, η υγεία του Πάμπλο Λάσο από σεβασμό και ενδιαφέρον γι αυτόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί πως αυτή η απόφαση στεναχώρησε τον προπονητή μας, αλλά τίποτα, ούτε καν η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πάνω από την υγεία κάποιου. Εν προκειμένω πρόκειται για ένα ρίσκο που δεν μπορεί παρά να αποφευχθεί“.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ