Παπανικολάου: “Η Εθνική μας έβγαλε από την αφάνεια, αλλά έχουμε γίνει λάστιχο ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague”

Χαρούμενος και ανακουφισμένος ήταν το βράδυ της Δευτέρας (15/11) ο Κώστας Παπανικολάου, μετά από τη μεγάλη νίκη στο Βέλγιο. Μέσα του όμως, είχε μία πικρία. Για δύο λόγους. Για την κριτική που γίνεται μετά από τις ήττες και για το τίμημα που πληρώνουν αθλητές και προπονητές όταν πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα σε EuroLeague και FIBA, ανάμεσα σε κρίσιμους αγώνες, προκρίσεις και αποκλεισμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

Αν αναλογιστεί κανείς πως η Εθνική έπαιξε απέναντι σε δύο ομάδες με ακριβώς ίδιο ρόστερ με το καλοκαίρι, καταλαβαίνει τη δυσκολία. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα παιδιά που είναι πάντα εκεί όταν η Εθνική τα ζητάει. Κάποιοι θεωρούν πως είναι δεδομένο, αλλά δεν είναι. Αν κερδίζουμε, το θεωρούν δεδομένο, αν όχι, δέχονται κριτική.

Αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, θα πρέπει να κάτσουν οι αρμόδιοι να βρουν μια λύση. Και το λέω τώρα που κερδίσαμε και προκριθήκαμε. Μας βάζουν σε μια κατάσταση, που πρέπει εμείς οι αθλητές και ο κόουτς να γίνουμε λάστιχο ανάμεσα σε EuroLeague και FIBA. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Σημασία έχει που η Εθνική θα είναι σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ, ο Σλούκας, ο Καλάθης ή ο Αντετοκούνμπο. Η Εθνική μας έβγαλε από την αφάνεια και μέσα από αυτή καταφέραμε να κάνουμε την καριέρα που κάναμε“.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ