Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Έγινε δεκτή η ένσταση του τριφυλλιού, μέτρησε το καλάθι της Ριντ

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον τρόπο λήψης απόφασης των τριών διαιτητών για το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ στην εκπνοή, κατοχυρώνοντας το καλάθι της Αμερικανίδας. Κατέθεσαν ένσταση από την πλευρά του Ολυμπιακού, αναβλήθηκε ο 2ος τελικός που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (16/5: 14:30).

Με βάση αυτή την απόφαση που πήρε πρωτοδίκως το μέλος της ΚΕΔ, Κώστας Κορομηλάς, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 72-72 και πλέον μένει να φανεί αν ο αγώνας θα επαναληφθεί ή αν θα συνεχιστεί στην παράταση. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πάντως – όπως αναμενόταν – ένσταση επί της συγκεκριμένης απόφασης, την οποία θα εξετάσουν τα άλλα μέλη της ΚΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των πρασίνων -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή κοίταξαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Την ίδια στιγμή, η διαιτητική τριάδα (Τσαρούχα – Ανδρικόπουλος – Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του VIDEO.

Δείτε το VIDEO με την τελευταία φάση του πρώτου τελικού των “αιωνίων”:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ