ΝΒΑ: Δωρεά 300 εκατ. δολαρίων στην αφροαμερικανική κοινότητα

Σε μία τρομερή κίνηση προχώρησε το συμβούλιο των Ιδιοκτητών, ανακοινώνοντας την κατά πάσα πιθανότατα μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει από επαγγελματικές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι Ιδιοκτήτες των ομάδων θα διαθέσουν συνολικά 300 εκατ. δολάρια σε βάθος 10ετίας στο “NBA Foundation”, το οποίο δημιουργήθηκε με αποστολή να υποστηρίξει την αφροαμερικανική κοινότητα, παρέχοντας καλύτερες συνθήκες στα παιδιά στην πορεία τους από το σχολείο μέχρι την επαγγελματική τους κατάσταση!

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο των Ιδιοκτητών σκοπεύει να δίνει 30 εκατ. δολάρια τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία για αυτό τον σκοπό, σε μία φιλανθρωπική κίνηση που βάσει του τελικού ποσού αποκτάει τεράστια διάσταση.

Όπως γίνεται βέβαια σαφές αν κάποιος κάνει μία απλή μαθηματική πράξη, αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από τις 30 ομάδες της λίγκας θα δίνει από ένα εκατομμύριο τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία (άρα συνολικά 10 εκατ. δολάρια) για αυτό τον σκοπό. Ένα ποσό που για τα δεδομένα των συλλόγων είναι μικρό. Όταν ωστόσο αυτό αθροίζεται σε βάθος δεκαετίας το κάνει πολύ εντυπωσιακό.

AP Photo/Gerry Broome, File

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ