Μπερτομέου για EuroLeague: “Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA”

Τα τελευταία χρόνια η EuroLeague και η FIBA βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα. Σύμφωνα πάντως με τον Ζόρντι Μπερτομέου, δεν υπάρχει καμία κόντρα, παρά απλώς διαφορετική οπτική!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague εμφανίστηκε μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σε εκπομπή που προβλήθηκε μέσω live streaming στην ηλεκτρονική έκδοση της “AS”, προκειμένου να μιλήσει για την σεζόν. Και όταν η κουβέντα πήγε στην κόντρα της EuroLeague με τη FIBA εξέπληξε με την απάντησή του.

Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας” δήλωσε έπειτα από σχετικό ερώτημα ο Μπερτομέου, για να προσθέσει: “Είναι αλήθεια ότι πριν 4-5 χρόνια η FIBA προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της EuroLeague, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση”.

Ακολούθως ο ισχυρός άνδρας της EuroLeague αναφέρθηκε στον ρόλο του γενικού γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών:  “Η FIBA έχει αλλάξει διοίκηση μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν (σ.σ τον αντικατέστησε ο Ανδρέας Ζαγκλής) και υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε προβλήματα που πριν δεν γινόταν να λυθούν, αφού κανείς δεν είχε κάνει κίνηση, συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε μαζί τους”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ