Μεγάλες αλλαγές στο EuroCup: Μίνιμουμ μπάτζετ στα 2 εκατ. ευρώ, νοκ-άουτ αγώνες από την φάση των 16 κι επειτα

Το EuroCup της σεζόν 2021/22 θα διαφέρει πολύ από αυτά που ήξερε ο κόσμος μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί η EuroLeague Basketball αποφάσισε να φέρει τα πάνω-κάτω στο σύστημα διεξαγωγής, ενώ πρόσθεσε και άλλα δεδομένα.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, στην σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε αρχικά να τεθεί μίνιμουμ μπάτζετ ύψους 2 εκατ. ευρώ την σεζόν 2021/22 και 2.5 εκατ. ευρώ από την σεζόν 2022/23 κι έπειτα. Οι μισθοί των παικτών ωστόσο δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 65% των εσόδων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, αφού πλέον θα υπάρχουν 20 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10 ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, όπου και θα διασταυρωθούν στην φάση των 16 (με το πλεονέκτημα έδρας να έχει σε κάθε ζευγάρι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ), όπου έκτοτε θα υπάρχουν μονοί αγώνες νοκ-άουτ μέχρι τον τελικό! Κοινώς, τέρμα πλέον οι σειρές αγώνων, με το EuroCup να ξεκινάει ένα σύστημα που δείχνει να ευνοεί τις εκπλήξεις, αφού σε έναν αγώνα όλα μπορούν να συμβούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ