Μακρόν και Σίλβερ θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη Γαλλία και την Αφρική

Ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Λίγκας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ τόσο επί γαλλικού εδάφους, όσο και στην Αφρική. Περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω πλάνο θα γίνουν γνωστές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Κάποιες από τα κύρια σημεία στα οποία θα δουλέψουν από κοινού οι δύο πλευρές είναι η ανταλλαγή πρακτικών, σε όλα τα επίπεδα -αγωνιστικά και επιχειρησιακά- μεταξύ του NBA και της LNB, οι εμφανίσεις παικτών του NBA στο Παρίσι ενόψει της Ολυμπιάδας, την ενδυνάμωση των ακαδημιών που έχουν προσεγγίσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 250.000 νέους αθλητές στη Γαλλία και οι επενδύσεις στις υποδομές μπάσκετ στην Αφρική.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την επιλογή του NBA να κάνει τη Γαλλία και το Παρίσι μια από τις προνομιούχες ‘παιδικές χαρές’ του στον κόσμο. Αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη και μακροχρόνια σχέση που έχει η Γαλλία με το NBA. Με την αριστεία που διακατέχει τις προπονήσεις μας, τις επιδόσεις των εθνικών μας ομάδων και τη φιλοξενία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Παρισιού 2024, έχουμε τώρα την ευκαιρία να προχωρήσουμε παραπέρα και να συμμετάσχουμε σε μια χρήσιμη και διαρκή συνεργασία προς όφελος και του γαλλικού μπάσκετ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μακρόν.

Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τον Πρόεδρο Μακρόν, τη Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την LNB για να αξιοποιήσουμε την τεράστια δυναμική γύρω από το μπάσκετ και το NBA στη Γαλλία. Ο Πρόεδρος Μακρόν πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του μπάσκετ να εμπνέει και να συνδέει τους ανθρώπους παντού, και βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά και της προώθησης οικονομικών ευκαιριών γύρω από τον αθλητισμό στη Γαλλία και την Αφρική”, σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σίλβερ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ