Κολέ: “Επιλέξαμε τον Μπατούμ αντί του Μοερμάν, λόγω πλάνου”

Όλες οι ομάδες προετοιμάζονται σιγά-σιγά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Βενσάν Κολέ να ανακοινώνει προ ολίγων ημερών τους 16 διεθνείς παίκτες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και γνωστοί NBAers.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γαλλίας, μίλησε στο γαλλικό RMC Sport για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση και τον Νικολά Μπατούμ ο οποίος βάσει πλάνου αναμένεται να αγωνιστεί περισσότερο στη θέση “4”.

“Γνωρίζουμε ότι όλοι οι παίκτες είναι νικητές, έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά, το ίδιο θα έκανε και ένας παίκτης που δεν θα έπαιρνα, αν στη θέση του καλούσα τον Αντριέν Μοερμάν”, δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: “Είναι απλά μία απόφαση του προπονητή. Δεν θα σας πω τα ακριβή κριτήρια που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αλλά, θα σας πω δύο λόγους. Αρχικά, είναι οι προτεραιότητες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 είχαμε παίκτες που μας άφησαν ικανοποιημένους. Έτσι, αναπόφευκτα τους υπολογίζουμε. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος, είναι ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον Νικολά (Μπατούμ) περισσότερο στη θέση 4”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ