Γλυνιαδάκης: “Η αύξηση των ξένων θα απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα”

Η πρόθεση των ομάδων της Basket League να ψηφίσουν την αύξηση των ξένων στους επτά (7) έχει δημιουργήσει μπόλικη συζήτηση, με τα μέλη του ΠΣΑΚ να τοποθετούνται δημόσια για το θέμα. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ως πρόεδρος του Συνδέσμου, αλλά κι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσαν την άποψή τους, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την ανησυχία για τη συγκεκριμένη προοπτική.

Αναλυτικά οι σύντομες τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΚ:

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος ΠΣΑΚ): “Ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να είναι ενάντια σε ενδεχόμενη αύξηση των ξένων στα ρόστερ των ομάδων της Α1. Μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο δεν θα φέρει τον κόσμο στα γήπεδα αλλά θα απομακρύνει και αυτόν που ήδη υπάρχει”.

Λίνος Χρυσικόπουλος (α’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): “Εμείς κάνουμε προσπάθειες τόσα χρόνια να μειωθούν οι ξένοι στο πρωτάθλημα της Α1 και τώρα ακούμε για αύξηση. Είναι παράλογο”.

Βαγγέλης Μάντζαρης (β’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): “Η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ δεν γίνεται με αύξηση των ξένων. Πώς μπορεί να γίνει με τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές αφανισμένους;”.

Δημήτρης Βεργίνης (γενικός γραμματέας ΠΣΑΚ): “Τόσες ημέρες μιλάμε για το ισπανικό μοντέλο και να παραδειγματιστούμε. Το μόνο σιγουρο είναι, πως με αύξηση των ξένων, δεν γίνεται!”.

Χάρης Γιαννόπουλος (ειδικός γραμματέας ΠΣΑΚ): “Μία ενδεχόμενη αύξηση των ξένων θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ. Πώς θα δώσει κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ;”.

Φώτης Βασιλόπουλος (ταμίας ΠΣΑΚ): “Πρέπει να αφήσουν όλοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και να κοιτάξουν μόνο το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Όσοι επιθυμούν αύξηση των ξένων, το μόνο σιγουρο είναι, πως δεν θέλουν το καλό του ελληνικού μπάσκετ”.

Άκης Καλλινικίδης (μέλος ΔΣ ΠΣΑΚ): “Νομίζω πως όλοι οι φορείς πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ. Να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πίεση δέχονται από τις ομάδες”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ