Η ΔΕΚΑ απέσυρε τη φανέλα του Σαμοντούροβ: “Το 20 στην οροφή”

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ βγήκε από τα μπασκετικά σπλάχνα της Ακαδημίας 10, με την υπογραφή του Νίκου Χατζηβρέττα, και μεγάλωσε στις εγκαταστάσεις της. Τώρα που ήρθε η ώρα ν’ απλώσει τα φτερά του, η δεύτερη οικογένειά του τού άνοιξε την πόρτα, τον ευχαρίστησε για όσα έδωσε, ως “κομμάτι της ιστορίας μας” και του ευχήθηκε το 20 να φτάσει ως την οροφή. Γιατί στη ΔΕΚΑ θα μείνει στο συρτάρι και δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ο Αλεξανδρος Σαμοντούροβ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 10 του χρόνια στην 10Academy. Στα 17 του χρόνια μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή είναι η κλήση στην Εθνική Ανδρών. Ο σύλλογός μας είχε την τιμή να δει αθλητή της αγωνιζόμενο στην Γ’ Εθνική να καλείται απο τον ομοσπονδιακό μας προπονητή Δημήτρη Ιτούδη.

Όλη αυτή η διαδρομή που μοιάζει ονειρική για έναν Έφηβο συνοδεύεται από κάποια χαρακτηριστικά: Πίστη στην ομάδα, αφοσίωση στο Basketball, ήθος, δουλειά, αγάπη για τους συμπαίκτες και σεβασμός στους προπονητές.

Του ευχόμαστε να είναι δυνατός, να βάζει πάντα υψηλούς στόχους να μείνει ταπεινός.

Σάμο να ξέρεις ότι για εμάς θα είσαι πάντα κομμάτι της ιστορίας μας, της κουλτούρας μας και παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στον Εύοσμο και στην ομάδα μας. Για πάντα στην οικογένεια, για πάντα στις καρδιές μας:

1 πρωτάθλημα Παμπαίδων Εκασθ

2 πρωταθλήματα Παίδων Θεσσαλονίκης

2 πρωταθλήματα Εφήβων Θεσσαλονίκης

2 αργυρά μετάλλια Παίδων και ένα χρυσό Εφήβων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα

1 πρωτάθλημα Rising Stars U18 Tournament

1 πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Το νούμερο 20 στο ράφι… να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο και ακόμα παραπάνω και το 20 να πάει στην οροφή“, ανέφερε το γεμάτο συναίσθημα κείμενο για τον 17χρονο ταλαντούχο νεαρό που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ