Σοκ στις ΗΠΑ μετά την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπλέικ!

Σοκ έχει προκαλέσει στο NBA και γενικότερα στις ΗΠΑ η αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ τον περασμένο Αύγουστο!

Ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από έναν αστυνομικό τον Αύγουστο, ωθώντας τις ομάδες του ΝΒΑ με πρωτοπόρους τους Μιλγουόκι Μπακς να μποϊκοτάρουν μια ημέρα παιχνιδιών playoffs.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χαρακτήρισε χτύπημα στην καρδιά αυτή την απόφαση, ενώ το Μαρκέτ αγωνίστηκε με μαύρες εμφανίσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση του αστυνομικού.

Οι Μιλγουόκι Μπακς δημοσίευσαν δήλωση μετά την ανακοίνωση της Τρίτης (5/1), σύμφωνα με την οποία ο εισαγγελέας της επαρχίας Κενόσα (WI), Μάικλ Γκρέιβλι, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυματίστηκε σοβαρά τον Τζέικομπ Μπλέικ τον Αύγουστο.

Οι πυροβολισμοί πυροδότησαν ένα κύμα διαμαρτυριών, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης των Μπακς να μποϊκοτάρουν ένα παιχνίδι playoffs του πρώτου γύρου κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ στις 26 Αυγούστου.

Η δήλωση των Μπακς αναφέρει:

“Ο οργανισμός των Μπακς παραμένει σταθερός ενάντια στην υπερβολική χρήση βίας από την επιβολή του νόμου. Τον τελευταίο χρόνο ρίχνει φως στις συνεχιζόμενες φυλετικές αδικίες που αντιμετωπίζουν οι αφροαμερικανικές και άλλες περιθωριοποιημένες κοινότητές μας. Οι επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας και άμεσης κλιμάκωσης κατά τη συμμετοχή της κοινότητας των Μαύρων πρέπει να σταματήσουν. 

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη θέσπιση αλλαγής πολιτικής, ώστε αυτά τα περιστατικά να μην υπάρχουν πλέον. Ως οργανισμός, παραμένουμε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε ζητήματα κοινωνικής αδικίας και ρατσισμού και να πετύχουμε μια ουσιαστική αλλαγή για τους Αφροαμερικανούς και όλα τα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητάς μας.”

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ