Ο Τζέιλεν Μπράουν οδήγησε 15 ώρες για να πάει σε πορεία διαμαρτυρίας

Οι περισσότεροι ΝΒΑερ δεν έχουν μείνει ασυγκίνητοι στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ένας από αυτούς είναι ο Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος ταξίδεψε 15 ώρες με το αυτοκίνητο, από την Βοστώνη στην Ατλάντα, προκειμένου να συμμετέχει σε ειρηνική διαδήλωση κατά του ρατσισμού.

«Το ότι είμαι παίκτη του ΝΒΑ και διάσημος δεν με αποκλείει από τέτοιες συζητήσεις. Πρώτα από όλα είμαι ένας μαύρος άνδρας και μέλος της κοινότητας. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι υπάρχουν ανισότητες και αυτό δεν είναι σωστό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά ξέρω πώς νιώθουμε όλοι», τόνισε ο φόργουορντ των Σέλτικς, που είναι και αντιπρόεδρος της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ.

Ο Μπράουν συμμετείχε στην πορεία κρατώντας ένα πλακάτ που έγραψε «I Can’t Breathe» («δεν μπορώ να αναπνεύσω»). Στην πορεία έγιναν τρεις συλλήψεις προκαλώντας την αντίδρασή του. «Ήταν μια ήρεμη διαδήλωση και η αστυνομία με τακτικές προσπάθησε να μας προκαλέσει. Γιατί έγινε προσαγωγή τριών ατόμων; Έχουμε δικαίωμα να εκφράσουμε τον πόνο μας και δεν μπορείτε να τον σωπάσετε ή να τον ελέγξετε. Περιμένετε ο κόσμος να μην αντιδράσει; Αυτό ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί», έγραψε στο Instagram.

A post shared by (@fchwpo) on

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ