Ένοχος ο Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – Η ανακοίνωση του NBA

Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον Ντέρεκ Σόβιν, τον 45χρονο πρώην αστυνομικό για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

Το 12μελες σώμα ενόρκων ανάγνωσε την ετυμηγορία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας κρίνοντας τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν.

Ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι Άνταμ Σίλβερ (NBA) και Μισέλ Ρόμπερτς (NBPA) μετά την απόφαση:

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν ένα σημείο ανάφλεξης για το πώς βλέπουμε τη φυλή και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας και είμαστε ικανοποιημένοι που φαίνεται να έχει υπηρετηθεί η δικαιοσύνη. Αλλά αναγνωρίζουμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν πολλά και ότι η Εθνική Ένωση Μπάσκετ και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ, μαζί με τον πρόσφατα σχηματισμένο Συνασπισμό Κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε ουσιαστική αλλαγή στους τομείς της ποινικής δικαιοσύνης και αστυνόμευση“, ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής του NBA και η εκτελεστική διευθύντρια της ένωσης των παικτών του NBA (NBPA).

Ο φορέας που οργανώνει το πρωτάθλημα, όσο και οι παίκτες συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα διαμαρτυρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ