Παναθηναϊκός: Ποιοι βρίσκονται στην «ασφάλεια» της ELPA και ποιοι όχι

Όπως έγινε γνωστό εδώ και 10 ημέρες, υπήρξε συμφωνία μεταξύ της EuroLeague και της ELPA, οι παίκτες να λάβουν το 85% των συμβολαίων τους την φετινή σεζόν και το 80% σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί το πρόωρο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμφέρει τις ομάδες, κάτι που , ο οποίος είναι αντίθετος για το συγκεκριμένο ποσοστό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διάφορες προτάσεις για μεγαλύτερο «ψαλίδι» το οποίο θα φτάνει στο 35% των φετινών συμβολαίων. Και αυτό  την ώρα που κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού θα βρίσκονται κάτω από την «ασφάλεια» της Ένωσης Παικτών και κάποιοι άλλοι όχι.

Συγκεκριμένα από το φετινό ρόστερ της ομάδας μόνο πέντε παίκτες δεν είναι μέλη της ELPA. Ο Νίκος Παππάς ο Ουέσλι Τζόνσον, ο Τζέικομπ Ουάιλι, ο Άντι Ράουτινς και ο Κώστας Παπαδάκης. Κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού (Νικ Καλάθης, Τζίμερ Φριντέτ, Ταϊρίς Ράις, Ντεσόν Τόμας, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ίαν Βουγιούκας, Γιάννης Αθηναίου, Ντίνος Μήτογλου, Μπεν Μπέντιλ) αποτελούν μέλη της Ένωσης Παικτών και βάσει της συμφωνίας θα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του 85% ή του 80%. 

Βέβαια τα πάντα εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι να ανακοινώσει η EuroLeague στα τέλη του μήνα την οριστική της απόφαση για την τύχη της φετινής διοργάνωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ