Το «κλειδί» των συζητήσεων, που έφερε κεντρική διαχείριση στην Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως οι 12 ομάδες της Basket League οδεύουν σε τελική συμφωνία με την ΕΡΤ, αφού πρώτα προηγήθηκε μία… διαπραγμάτευση – κλειδί, που έβαλε και τον Άρη στο ταμπλό της κεντρικής διαχείρισης.

Το απόγευμα της Δευτέρας (5/10) ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό πως οι 12 ομάδες της Basket League προχωρούν ενωμένες για κεντρική διαχείριση, σε μια συμφωνία με την ΕΡΤ που αλλάζει το μπασκετικό τοπίο της χώρας και δίνει οικονομικές δικλείδες ασφαλείας στις ΚΑΕ.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα ο Άρης φαινόταν εκτός του… ταμπλό. Οι «κίτρινοι» έθεταν θέμα εμπορικότητας εδώ και ημέρες και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Δευτέρας φαινόταν πως δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία που να περιλαμβάνει και την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το «κλειδί» της συμφωνίας, που έφερε ταύτιση απόψεων στο ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης, ήταν μια αλλαγή στον τρόπο κατανομής των χρημάτων της επικείμενης συμφωνίας με την ΕΡΤ για τον 2ο και 3ο χρόνο. Συγκεριμένα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, πρότεινε το μπόνους ευρωπαϊκών συμμετοχών που προβλεπόταν στον τρόπο κατανομής των χρημάτων του 2ου και του 3ου χρόνου, να αντικαστασταθεί με διανομή του ίδιου ποσού με βάση την τηλεθέαση των ομάδων.

Αυτό ήταν σημείο που έγινε το… κλικ και άλλαξε τη στάση του Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε αυτή την αλλαγή και στη συνέχεια συμφώνησαν και οι υπόλοιποι 11.

Έτσι, επιτεύχθηκε η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος μπάσκετ ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια. Σύσσωμη, λοιπόν, η Basket League θα παίζει στην ΕΡΤ από εδώ και πέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ