Πιστός στις αρχές και τις αξίες του

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη μοναδική στάση του Παναθηναϊκού στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που… καταψήφισε τη στέψη του.

Είναι από τα αθλήματα που κακά τα ψέματα ο πρωτοπόρος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Ήταν η ομάδα που κατά γενική ομολογία θα έκοβε πρώτη το νήμα αλλά ήταν και η ομάδα που από την πρώτη στιγμή της διακοπής ελέω πανδημίας δε θέλησε να πάρει ένα Πρωτάθλημα στα χαρτιά. Πριν από λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως αποτελεί έναν Σύλλογο με τελείως διαφορετική κουλτούρα, αξίες και αρχές. Οι «πράσινοι» ψήφισαν «λευκό» ως προς την ανάδειξη Πρωταθλητή για τη σεζόν 2019-20, ωστόσο, οι υπόλοιπες ομάδες εκτίμησαν πως η κούπα θα πάει στα δικά τους χέρια.

Μια εξέλιξη που ουδείς ο οποίος πιστεύει και αγαπά τον Παναθηναϊκό δε μπορεί να πανηγυρίσει μιας και οι αγώνες κρίνονται πάνω στο παρκέ, το τάραφλεξ ή το χορτάρι. Το «τριφύλλι» πρέπει να είναι ιστορικά η πρώτη ομάδα που δεν έθεσε ζήτημα να κατακτήσει έναν τίτλο που κατά γενική ομολογία θα είχε τεράστιες πιθανότητες να καταφέρει. Είναι η πρώτη ομάδα που τέθηκε σε ψηφοφορία να πάρει το Πρωτάθλημα και απείχε από αυτήν… εξηγώντας σε όλους πως αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Είναι η μόνη ομάδα που πριν από τρία χρόνια έδωσε τη συγκατάθεση της να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου στην έδρα του αντιπάλου κατόπιν του αιτήματος του Άρη.

Είναι η ομάδα που είτε είσαι εχθρός της ή φίλος της καταλαβαίνεις πως τραβά το δικό της δρόμο. Δείτε απλά με τι μεθοδεύσεις και παρασκήνια ολοκληρώθηκαν άλλες λίγκες σε άλλα αθλήματα και τι στάση κράτησε ο Παναθηναϊκός στο άθλημα που είχε εκείνος την πρωτοπορία.

Ευχή όλων είναι να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια κατάσταση που κρίνει τους τίτλους στα γραφεία και απαγορεύει από τον κόσμο να βρεθεί στα γήπεδα. Επίσης, η επόμενη ημέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος είναι εξόχως κρίσιμη καθώς αλλάζουν τα κριτήρια και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά.

ΥΓ: Τη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον της φετινής Ευρωλίγκας και όλα δείχνουν πως θα μπει παύλα όπως σας έχουμε προειδοποιήσει εδώ και δύο μήνες. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελέσει μια τεράστια ανατροπή των δεδομένων.

ΥΓ2: Η κατάσταση είναι ρευστή σε όλο το άθλημα. Κρατάτε μικρό καλάθι και μη χαλάτε το μυαλό σας με άχρηστες πληροφορίες. Όταν έρθει η στιγμή θα γίνουμε σοφότεροι. Είδηση υπάρχει όταν υπάρχει είδηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ