Παπαπέτρου: Γνωρίζουμε ότι πρέπει να φτύσουμε αίμα! (video)

Παίκτης-κλειδί ο Ιωάννης Παπαπέτρου για την Εθνική μας στη νίκη-πρόκριση επί της Τσεχίας με 94-88 την Κυριακή στο Βερολίνο, τόνισε ότι στα νοκ-άουτ, η Ελλάδα… πρέπει να φτύσει αίμα  για να συνεχίσει!

 

“Ήταν μια νίκη που παλέψαμε πολύ, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αξίζουν συγχαρητήρια στην Τσεχία” είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε.

“Η εμπειρία μας και το τουρνουά έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να φτύσουμε αίμα και το αναγνωρίζουμε. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε, μείναμε ενωμένοι, παλέψαμε, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε χαρούμενοι που πάμε στους “8”.

Η Τσεχία είναι πολύ σκληρή ομάδα, όπως είπα πριν τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς ήμασταν κάπως σφιγμένοι, επιθετικά δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Είχαμε μια προσέγγιση πιο αγχωμένη.

Στο ημίχρονο καταλάβαμε πως έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά, να αμυνθούμε πιο καλά, να μοιράσουμε την μπάλα, να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο και το κάναμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πήραμε το αποτέλεσμα και αυτό είναι που μετράει.

Πρέπει να καταλαβαίνει ο κόσμος πως σε μα σειρά παιχνιδιών μπορείς να χάσεις ένα, ενώ τώρα είναι πιο δύσκολο όταν καταλαβαίνεις ότι αν χάσεις ένα, είσαι εκτός τουρνουά.

Τα παραδείγματα είναι συνέχεια στο Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι συνέχεια, κάθε παιχνίδι είναι η ζωή μας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάπως σαν ένα χαστούκι, μας ξύπνησε. Όχι πώς δεν είχαμε τη θέληση από την αρχή.

Εκτιμάμε τον κόσμο που ταξίδεψε και δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, είμαστε χαρούμενοι που εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες.

Νιώθουμε μια πίεση και ένα βάρος. Θέλαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, βελτιώσαμε την εικόνα μας και το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις νίκες.

Προσθέτουμε εμπειρία, ένα παιχνίδι νοκ-άουτ είναι πολύ πιο εποκίνδυνο από παιχνίδια ομίλων.

Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που πήραμε τη νίκη. Υπάρχουν μαθήματα στη νίκη και στην ήττα. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα και να τα χρησιμοποιήσουμε”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ