Λυκογιάννης: Μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χρόνος!

Έτοιμος να βουτήξει κατευθείαν στα βαθιά είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, που λίγα 24ωρα αφότου ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία, ντεμπουτάρει στον πάγκο του κόντρα στον Άρη!

 

«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, για την πόλη, για την ομάδα, για τους φιλάθλους, είναι ιδιαίτερο για την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όπως θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε αντίπαλο είχα μπροστά μου για τόσο μικρό χρονικό διάστημα” εξηγεί ο Άρης Λυκογιάννης.

 

Στην πρώτη του συνέντευξη, στο επίσημο site του ΠΑΟΚ, ο Λυκογιάννης εξηγεί:

“Προσπαθώ να αναλύσω τον αντίπαλο, να δώσω όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση στους παίκτες, να εστιάσω σε κάποια βασικά στοιχεία και στο ψυχολογικό κομμάτι να δώσουμε στην ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της και οι παίκτες στις ικανότητες που έχουν.

Έχουμε κάνει αναφορά στα παιδιά για τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βάλουμε κάποια γραμμές σε όλο αυτό και να έχουμε έναν έλεγχο», τόνισε ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.

Τον χρόνο, που φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός αυτή την στιγμή.

allstarbasket.gr“Το είπα και στα παιδιά. Ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ο χρόνος. Πολύ περισσότερο τώρα, που σε δύο ημέρες υπάρχει ένα παιχνίδι.

Ορισμένα πράγματα ωστόσο είναι αναμενόμενα.

Πάντα όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου είναι δεδομένο ότι δεν βρίσκεις την κατάσταση που έχεις εσύ στο δικό σου το μυαλό.

Πρώτον γιατί δεν έχεις κάνει εσύ τις επιλογές και δεύτερον γιατί δεν έχεις δουλέψει τη συγκεκριμένη ομάδα με το δικό σου τρόπο», λέει στο paokbc.gr o νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης και εξηγεί:

“Κάθε προπονητής έχει τις δικές του αντιλήψεις, οπότε το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, είναι να εντοπίσεις τι έχει συμβεί και σιγά σιγά να περάσεις αυτά που έχεις στη δική σου φιλοσοφία.

Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα προπονημένη, κάτι που σημαίνει ότι πρόβλημα φυσικής κατάστασης δεν υπάρχει. Το κακό είναι ότι οι αλλαγές γίνονται ταυτόχρονα με την αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας με παιχνίδια. Δεν είμαστε στη μεταβατική περίοδο της προετοιμασίας πριν το πρωτάθλημα, αλλά σε ένα σημείο που ο χρόνος πιέζει και πιέζει για αποτελέσματα”.

allstarbasket.gr

Ο Coach Λυκογιάννης αναφέρθηκε και στην απόφασή του να αναλάβει τον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

“Είμαι προπονητής και δεν είχα δουλειά όσον αφορά το μπάσκετ. Όταν δεν έχεις δουλειά και τώρα συνέβη λίγο περισσότερο με την πανδημία, υπάρχει χρόνος να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις, να παρακολουθήσεις πάρα πολλά παιχνίδια και να ασχοληθείς με πράγματα εντός κι εκτός μπάσκετ που μπορεί να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς και φυσικά γιατί το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο.

Το μέγεθος της φανέλας, τα τρόπαια, το παρελθόν και ο κόσμος αντικατοπτρίζουν το μέγεθος που έχει ένας σύλλογος.

Αυτή είναι η διαφορά των συγκεκριμένων ομάδων με άλλες ομάδες. Είτε είναι στην ακμή τους, είτε στην παρακμή τους λειτουργούν κάποια πράγματα με απόλυτα σωστό και επαγγελματικό τρόπο.

Θα έλεγα ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το μπάσκετ κι αυτό έχει αποδεχθεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν είσαι καλός και δεν έχεις καλή ομάδα δεν θα επιβιώσεις. Εδώ όμως μιλάμε για μία μεγάλη πρόκληση και στην πρόσκληση είμαι πάντα θετικός”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ