Κικίλιας: Μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ (video)

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στον Βασίλη Σκουντή και την εκπομπή της COSMOTE TV, Pick N Roll, την Τρίτη (13/4) με αφορμή την παρουσία του Ηλία Καντζούρη στο στούντιο.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Ηλίας Καντζούρης, είναι φίλος και κουμπάρος με τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος μίλησε τόσο για τη σχέση τους από τα χρόνια τους ως φοιτητές, όσο και τη δική του αγάπη για το μπάσκετ.

“Ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ και να σπουδάσω παράλληλα στην ιατρική. Ήταν από αυτά που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου.

Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι μεγάλη αγάπη, ειδικά το μπάσκετ. Έχω μεγάλη αδυναμία σε Έλληνες παίκτες, προπονητές, παράγοντες που κατάφεραν να φτάσουν το μπάσκετ τόσο ψηλά!”

Ο Βασίλης Κικίλιας θυμήθηκε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την Εθνική Παίδων, το 1991, στο Eurobasket και μνημόνευσε τον Παντελή Κουγιό, τον Παναγιώτης Λιαδέλη και τον Φρακίσκο Αλβέρτη, τον Γιώργο Μασλαρινό και τον Σωτήρη Νικολαΐδη  που ήταν μεταξύ άλλων συμπαίκτες του.

Παράλληλα εξήρε το έργο του Κολοσσού Ρόδου που για σειρά ετών παίζει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ είπε ότι ο Ηλίας Καντζούρης από καιρό φαινόταν ότι θα έρθει η στιγμή να είναι πρώτος προπονητής.

Ασφαλώς ο παρουσιαστής της εκπομπής, Βασίλης Σκουντής, τον ρώτησε και για την πανδημία του κορονοϊού και ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι ο εμβολιασμός θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινωνία να προχωρήσεις, αλλά και στον αθλητισμό να βγει από τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε όσα είπε στο παρακάτω video:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ