“Κεραυνοί” Λιόλιου: Όποιος έχει BAN δεν θα παίζει, θα πάμε σε wild cards!

Αποφασισμένος να συνδράμει στην εξυγίανση ακόμα και της Basket League, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σε συνάντησή του με το νέο ΔΣ της ΕΣΚΑ-Η, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, ο Λιόλιος τόνισε ότι η ΕΟΚ θα παρεμβαίνει όταν οι ομάδες δεν έχουν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους και δεν θα επιτρέπει τις μεταγραφές, όσων έχουν BAN από τη FIBA.

Εξήγησε ότι δεν έχει σκοπό, να πάρει η ΕΟΚ από τον ΕΣΑΚΕ την Basket League, ωστόσο οι κανονισμοί και κυρίως, η τήρησή τους, θα εποπτεύονται από την ομοσπονδία, η οποία άλλωστε είναι και η αρμόδια για την έκδοση των δελτίων των αθλητών.

Ο Bαγγέλης Λιόλιος είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr

“Η εντολή που έχω πάρει από τα σωματεία είναι να μην κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Όποιος θέλει να κάνει πίσω από τους άλλους, ας κάνει. Εγώ σαν Ομοσπονδία δεν θα κάνω.

Η Ομοσπονδία είναι εγγυητής αυτής της διαδικασίας, δεν θα υπάρχει ούτε μία ώρα παράταση σε τίποτα. Ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στους πάντες.

Η Ελλάδα νόμους έχει, εφαρμογή δεν έχει. Δεν θα αφήσω ούτε ένα παραθυράκι. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σωστή λειτουργία. Δηλαδή πώς μπορεί κάποιος να έχει ΒΑΝ και να κάνει μεταγραφές;

Είμαι υπέρ της εξυγίανσης. Πολλές φορές για να ζήσει το κορμί σου πρέπει να κόψεις ένα μέλος, αν έχει σαπίσει. Όμως δεν γίνεται αλλιώς. Οι αποφάσεις θα είναι κάθετες, θα έχουν κόστος για το καλό του μπάσκετ.

Έως τώρα δεν μπορούσα να εφαρμόσω τίποτα.

Από τον Ιούνιο και μετά θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός της FIBA. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει.

Όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά του, όπως έχει ψηφιστεί για τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα συμμετάσχει. Θα πάμε σε wild card με άλλες ομάδες, που είναι καλές”

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες αντιδράσεις ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν κατηγορηματικός:

“Η θέση που έχω στην Ομοσπονδία είναι και πολιτική, αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός. Ξέρω ότι θα υπάρξει αντίδραση, αλλά οι ομάδες με τα μεγάλα brand πρέπει να δώσουν το σωστό παράδειγμα”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ