ΕΣΚΑ: Το 83% των ομάδων δεν επιθυμούν να γίνουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα

Με επιστολή της ΕΣΚΑ στην ΕΟΚ για τα ηλικιακά πρωταθλήματα, η μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας ενημέρωσε την ομοσπονδία ότι το 83% των σωματείων δεν επιθυμούν να ολοκληρωθεί φέτος η σεζόν.

Σε συνέχεια της διαβούλευσης στην οποία έθεσε η ΕΟΚ, με τη συνδρομή των Ενώσεων, για το μέλλον των ηλικιακών πρωταθλημάτων, Κορασίδων, Παίδων, Νεάνιδων και Εφήβων, καθώς πρόκειται για πρωταθλήματα που δίνουν μοριοδότητηση στους αθλητές/μαθητές, η ΕΣΚΑ ενημέρωσε για την άρνηση της πλειονότητας των ομάδων να συμμετάσχουν φέτος στα πρωταθλήματα.

Στην αναλυτική της επιστολή, συγκεκριμένα η ΕΣΚΑ αναφέρει ότι από τα 69 σωματεία Α’ κατηγορίας, στις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, μόλις 12 εξέφρασαν την επιθυμία να ολοκηλρωθεί η σεζόν.

Συγκεκριμένα:

Α’ Εφήβων, 18 ομάδες

13 ομάδες δεν επιθυμούν να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα,

5 ομάδες επιθυμούν να διεξαχθεί

Α’ Παίδων, 17 ομάδες

15 ομάδες δεν επιθυμούν να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα,

2 ομάδες επιθυμούν να διεξαχθεί

Α’ Νεανίδων, 16 ομάδες

13 ομάδες δεν επιθυμούν να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα,

3 ομάδες επιθυμούν να διεξαχθεί

Α’ Κορασίδων 18 ομάδες

16 ομάδες δεν επιθυμούν να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα,

2 ομάδες επιθυμούν να διεξαχθεί

 

Η ΕΣΚΑ παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η σεζόν, κατά γενική ομολογία είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά κι επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών/μαθητών, να ολοκληρωθεί.

Τονίζει δε, ότι εάν οι αποφάσεις της ΕΟΚ υποχρεώσουν τις Ενώσεις σε ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, “η Ένωσή μας θα χρειασθεί για τη διεξαγωγή αυτών, χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15-20 ημερών πέραν της χρονικής περιόδου προετοιμασίας των ομάδων που σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές είναι 5-6 εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη και την περίοδο των πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου”. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ