ΕΟΚ: Οι προτάσεις του Άγγελου Παπανικολάου για το επαγγελματικό μπάσκετ

Το πλάνο του για την αρμονική συνεργασία ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ αλλά και την πρόοδο του επαγγελματικού μπάσκετ παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου.

Στη συνάντηση έδωσε το παρών ο  πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ, Μιχάλης Μελής, ο Γενικός Γραμματέας ΔΣ, Χρήστος Μήλας, ο Ταμίας ΔΣ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, το Μέλος του ΔΣ, Αριστείδης Καρακούσης, το Μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργος Χήνας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Σωτήρης Κωστίδης, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο και η Βασιλική Μπελέκου, Προέδρος της ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης.

Ο  Άγγελος Παπανικολάου ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για τη συνεργασία τους για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ δήλωσε “Στόχος μας είναι η διεκδίκηση διοργανώσεων και η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, προς το συμφέρον του Ελληνικού Μπάσκετ. Μακριά από ιδεοληψίες και χωρίς στασιμότητα. Υπό τη βασική προϋπόθεση να εφαρμοστούν ρεαλιστικές ιδέες, που θα προάγουν το Ελληνικό Μπάσκετ”.

Αναφορικά με το πλάνο του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ πρότεινε τα εξής:

-Την ψηφιοποίηση των Δελτίων.

-Την ένταξη στις μετεγγραφές των ξένων καλαθοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

-Την αναμόρφωση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας με τη διοργάνωση Final Four ή Final Eight σε πόλη που θα έχει ανακοινωθεί εξ αρχής.

-Τη διεξαγωγή Πρωταθλήματος U21 με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1.

-Τη δημιουργία σώματος παρατηρητών διαιτησίας για τους διαιτητές της Α1, πρόεδρος της οποίας θα προτείνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Οι εκθέσεις των παρατηρητών θα είναι διαθέσιμες εντός 24ωρου στα σωματεία.

-Τη δημιουργία Ranking για τους διαιτητές της Α1 και περισσότερα επιμορφωτικά σεμινάρια, υπό την αιγίδα της ΟΔΚΕ και με τη συνεργασία της ΚΕΔ.

-Τον μειωμένο αριθμό διαιτητών στην Α1, όπου θα περιλαμβάνονται έμπειροι, λιγότεροι έμπειροι αλλά και ταλαντούχοι διαιτητές και το οποίο θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ