ΕΟΚ: Αναβολή εκλογών απόφασισε το ΔΣ!

Την αναβολή που είχαν οριστεί για τις 28 Μαρτίου και τη διεξαγωγή τους στις 23 Μαΐου, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΟΚ!

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΔΣ, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα (22/3) στόχος ήταν να μην αποκλειστούν σωματεία από τις εκλογές, επειδή δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά και να επιδιωχθεί ανοιχτή διαδικασία και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία!

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το Δ.Σ.  της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του  στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών  της Ομοσπονδίας  για τις 23 Μαΐου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε  πρωτίστως  στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α.  και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες  της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών  που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19.

Η  υποχρέωση  της  τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ  και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από την ψηφιακή «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων  και  του ευάλωτου της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ