Ξεκινά η Α1 Γυναικών, προπονήσεις στην Α2 ανδρών – Ποιά πρωταθλήματα αρχίζουν

Με απόφαση της Πολιτείας το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αρχίζει εκ νέου, τη στιγμή που οι ομάδες της Α2 Ανδρών επιστρέφουν στις προπονήσεις. Σε ποιά αθλήματα άναψε πράσινο φως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η δράση στην Α1 Γυναικών επιστρέφει…

Η Πολιτεία, έπειτα από θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αποφάσισε το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας των γυναικών να επαναρχίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και οι ομάδες έχουν μπει σε ρυθμό προπονήσεων τους τελευταίους μήνες, περιμένοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Σε ρυθμό προπονήσεων θα μπουν και οι ομάδες της Α2 Ανδρών. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία των ανδρών αναμένεται να επιστρέψει κι αυτή στη δράση άμεσα, καθώς οι ομάδες θα μπουν σε ρυθμό με σκοπό να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το συντομότερο δυνατό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανάψει… πράσινο στο αίτημα των ομάδων ήταν η τήρηση του πρωτοκόλλου υγείας, ενώ κάθε ομάδα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης Covid 19.

Η λίστα με τα αθλήματα που επιστρέφουν στην κανονικότητα

Η Επιτροπή λοιπόν, ενέκρινε: 

• Την έναρξη των ΑΓΩΝΩΝ, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

– Α1 μπάσκετ Γυναικών,

–  Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

–  Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

• Την έναρξη των ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ στα πρωταθλήματα:

–  Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

–  Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

–  Α2 μπάσκετ Ανδρών

–  Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

–  αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

–  υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

–  άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς τη λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

 Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ  logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ