Σταμάτη: «Η απόφαση που πάρθηκε ήταν η έσχατη λύση»

Η Εβίνα Σταμάτη φιλοξενήθηκε από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μίλησε για την αντίθεσή των αθλητριών με το «λούκετο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού:

«Καταλαβαίνω απόλυτα την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά και τους λόγους που έχει παρθεί η κάθε απόφαση. Θεωρώ ότι αυτά μέτρα επιλεκτικά και ημίμετρα. Η πολιτεία έχει δώσει το πράσινο φως για τους άνδρες. Εμένα με πειράζει που κανείς δεν γύρισε να μας ρωτήσει τι μπορούμε να κάνουμε. Πάρθηκε μία απόφαση που ήταν η έσχατη λύση.

Απ’ όσο γνωρίζω θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις από τα σωματεία με τις προτάσεις μας για το τι πρέπει να γίνει.

Θεωρώ πως η ΕΟΚ θα πρέπει να είναι σύμμαχός μας και όχι να βρίσκεται απέναντί μας.

Όσον αφορά τον Σύνδεσμο Αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (Σ.Α.Κ.Ε.) ακολουθούμε όλες τις νόμιμες οδούς για την δημιουργία του και στη συνέχεια θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για να αναδειχθεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μέσα από τις ευκαιρίες γεννιούνται και οι δυσκολίες. Ο ΠΣΑΚ είναι δίπλα μας, μας βοηθάει και μας καθοδηγεί γιατί είμαστε άπειρες σ’ αυτό το κομμάτι.

Είμαστε ερασιτέχνες μόνο στα χαρτιά. Κάποιες παίκτριες έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Έχουν περάσει μεγάλα ονόματα από την Α1 Γυναικών.

Οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η βάση του αθλητισμού. Οξύμωρο ότι τα σχολεία ανοικτά και οι ακαδημίες έχουν σταματήσει την λειτουργία τους.

Βοήθησαν πολλοί αθλητές με το μότο «Μένουμε σπίτι» και τώρα μας αντιμετωπίζουν σαν… σάκο του μποξ.

Μέχρι και τώρα προσπαθούσαμε να επανέλθουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν την πρώτη καραντίνα. Δεν δουλεύουμε λιγότερο από τους άνδρες.

Τα κορίτσια της Εθνικής ήταν αγχωμένες. Αν συνεχιστεί όλο αυτό και μετά το τέλος του μήνα, θα υπάρχει πρόβλημα με τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας τον Φεβρουάριο. Τι θα πουν ότι οι ακυρώνονται οι αγώνες της Εθνικής.

Απ’ όσο γνωρίζω κάνουν τεστ οι ομάδες και εμείς σαν Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι σύλλογοι. Δεν κάνουμε κάθε εβδομάδα, αλλά έχουμε κάνει αρκετές φορές.

Θέλω να παρθεί άμεσα η απόφαση να γυρίσουμε και να δοθεί ένα διάστημα επανένταξης και να βρεθούν οι ημερομηνίες για τους αγώνες».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ