Κεραμιδάς στο SDNA: «Μας χτύπησε ο κορωνοϊός, θα χρειαστεί χρόνος αποκατάστασης στο γήπεδο»

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ δυστυχώς δεν έκλεισε στο παρκέ καθώς το τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, για το 2021,  αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δικέφαλο. Ο προπονητής του Δικεφάλου, Κώστας Κεραμιδάς, κάνει όμως τον μέχρι στιγμής απολογισμό για το τμήμα και τονίζει ότι μετά τη δύσκολη συγκυρία με τον κορωνοϊό θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βρεθεί η ομάδα στην κατάσταση που ήταν πριν.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την ομάδα γυναικών στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, την ώρα που αρκετά σωματεία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι «ασπρόμαυρες» καλούνται να ανασυνταχθούν από το νέο έτος, και να μπούνε και πάλι στο δρόμο που ήταν πριν. Όπως αναφέρει στο  , ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Κεραμιδάς, το σύνολο του είχε αρχίσει παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιώνεται και να κοιτάει αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός, στα ίσια. Ο Έλληνας τεχνικός μας μιλά για το αν υπάρχει επιθυμία ενίσχυσης του ρόστερ, αναφέρει ποια ήττα της ομάδας του θεωρεί αδικαιολόγητη και θυμάται την εμπειρία με τον κορωνοϊό, πέρσι όταν ήταν στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Τσεγκλέντ.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αντίδραση στον ιό αυτό. Στην Ουγγαρία που ήμουν πέρσι και το έζησα από κοντά όλο αυτό, γιατί είχαν ταλαιπωρηθεί όλες οι ομάδες, υπήρχαν παίκτριες που δε γύρισαν στη σεζόν και παίζουν φέτος, κάποιες άλλες δεν τις άγγιξε καθόλου, για παράδειγμα η Κατερίνα Σωτηρίου ήταν θετική αλλά δε φάνηκε καθόλου στην απόδοσή της. Έχει να κάνει με τα συμπτώματα που έχει ο καθένας. Για άλλους είναι εύκολο, για άλλους είναι δύσκολο. Για την ομάδα θα πρέπει να γίνει μια καινούρια προετοιμασία.

Μας χτύπησε τώρα αυτό, και από την περσινή μου εμπειρία στην Ουγγαρία, το είχαμε «πληρώσει». Χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης μέσα στο γήπεδο, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το γρηγορότερο σε καλή κατάσταση, όπως ήμασταν πριν».

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού χτύπησε αρκετές ομάδες και έφερε και νέα μέτρα τα οποία επηρεάζουν και τον αριθμό των φιλάθλων που θα βρίσκονται στα γήπεδα.

«Είναι μια κατάρα, οι ομάδες και η κοινωνία ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό, είναι μεγάλο το πρόβλημα, είναι κάτι που ξεπερνάει εμένα και το μπάσκετ. Κακό για το μπάσκετ και τον κόσμο, αλλά δεν βλέπω ότι μπορεί να γίνει και κάτι διαφορετικό, κι εμείς είχαμε κρούσμα και παιδευόμαστε για να είμαστε υγιείς. Είναι ένα αναγκαίο κακό».

 

Ο κ.Κεραμιδάς ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι και όπως μας εξηγεί δημιούργησε μία νέα ομάδα, με στόχο να χτιστεί για τη συνέχεια ένας «κορμός» Ελληνίδων παικτριών. Υπάρχει όμως επιθυμία και για μία προσθήκη ίσως στη συνέχεια κάτι που θα εξαρτηθεί από το μπάτζετ.

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ και σχεδόν δημιουργήσαμε μία καινούρια ομάδα, εκτός από την Κιλαζίδου και την Καρλάφτη που ήταν στην ομάδα, όλες οι άλλες είναι καινούριες ξένες και Ελληνίδες που παίζουν μαζί και στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προσαρμογής για να περάσω αυτά που θέλω στην ομάδα και αυτά που ζητάω από τις αθλήτριες για να κάνουν αυτό που θέλω στο γήπεδο.

Με το πέρασμα του χρόνου γινόμαστε καλύτεροι, γνωρίζω κι εγώ τις παίκτριες. Στην ομάδα υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ και δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβούμε αυτό το ποσό. Προσπάθησα να σχηματίσω μια ομάδα που δεν θα βασίζεται σε τέσσερις ξένες και μια Ελληνίδα, αλλά να έχει μια βάση ελληνική που ο ΠΑΟΚ θα θέλει να χρησιμοποιήσει για το μέλλον, γιατί οι ξένες αλλάζουν ο κορμός όμως μένει και αυτό είναι που κρατά μια ομάδα δυνατή.

Προσπάθησα λοιπόν να σχηματίσω μια ομάδα με παίκτριες ικανές που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα βοηθήσουν πραγματικά τον ΠΑΟΚ. Αυτόματα αυτό χρειάζεται κι άλλο χρόνο προσαρμογής. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, όπως δουλεύει η ομάδα, όμως δεν έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό παικτριών, με αποτέλεσμα κάποιος τραυματισμός να μας αφήνει πίσω και να μη  παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Η Καρλάφτη είναι από τις βασικότερες μας σκόρερ, εδώ και δύο μήνες παίζουμε χωρίς αυτήν. Στον αγώνα με τις Εσπερίδες είχαν τραυματιστεί η Στάνλεϊ και η Χόλιβεϊ, όλη τη βδομάδα δεν είχαν κάνει προπόνηση, έπαιξαν αναγκαστικά και το πληρώσαμε αυτό, δε μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Όλη τη βδομάδα το μόνο που έκαναν ήταν φυσικοθεραπεία και την τακτική του αγώνα την κάναμε την τελευταία μέρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι τραυματισμοί μας αφήνουν πίσω, θεωρώ όμως ότι αγώνα με τον αγώνα παίζουμε καλύτερα..

Επιθυμία πάντα υπάρχει, τα οικονομικά δεν ξέρω αν το επιτρέπουν, αλλάξαμε και μια αθλήτρια, καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που θέλαμε. Αυτή τη στιγμή δε σκεφτόμαστε αλλαγή, αλλά ενίσχυση ναι, δεν ξέρω όμως αν το μπάτζετ το επιτρέπει και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί σε αυτό να είναι τυπικός, αυτά που έχει υπογράψει δηλαδή να τα δίνει στην κατάλληλη ώρα».

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Κυπέλλου, δίνοντας ένα δυνατό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες, ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία και ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εκφράζει όμως και τα παράπονα του για τη διαιτησία…

«Δεν ονειροβατώ, δεν είναι εύκολο να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, βέβαια δεν παίζουν τα μπάτζετ αλλά η διαφορά είναι υπερτετραπλάσια σε οικονομικά, υπάρχει τεράστια διαφορά σε νούμερα και μεταξύ των δύο ομάδων. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός έχει πέντε ξένες, παίζει με τέσσερις ενίοτε διώχνει και μία. Εμείς για να αποδεσμεύσουμε μία ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, για να την αποζημιώσουμε, να βγάλουμε τα εισιτήρια για την επόμενη, υπάρχει μια διαδικασία και ένα κόστος.

Όμως τα κορίτσια προσπαθούν πολύ και φάνηκε στους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό, παίξαμε σαν ίσος προς ίσο, μας έλειπε το ένα «κλικ» για να κάνουμε τη νίκη. Την πρώτη φορά για μένα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι διαιτητικές αποφάσεις του τελευταίου 1.50’ και το ότι για το ίδιο διάστημα στερηθήκαμε των υπηρεσιών της Χαιριστανίδου. Δεν είχαμε λύση στις ψηλές, όμως αν οι διαιτητές σφύριζαν αυτά που έπρεπε να σφυρίξουν, εμείς θα κερδίζαμε, δεν λέω όμως ότι το έκαναν επίτηδες. Είχαμε τέσσερις κατοχές, χάσαμε τις τρεις και πήραμε μόνο τη μία σε 1.50, ο Ολυμπιακός αντίθετα πήρε και τις τέσσερις και έβαλε τρία καλάθια. Στο Κύπελλο το παλέψαμε πολύ, πήγαμε καλά αμυντικά και έλειπε μια λεπτομέρεια για να πάρουμε τη μεγάλη νίκη.

Κάναμε μία αδικαιολόγητη ήττα τη δεύτερη αγωνιστική με την Ελευθερία Μοσχάτου, η οποία ακόμη δεν την έχω συγχωρέσει ούτε στον εαυτό, μου ούτε  στις κοπέλες».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εξέφρασε και τη πίστη του ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών…

«Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, η προσθήκη των τεσσάρων ξένων έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν θα αντέξουν οικονομικά όλες οι ομάδες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν αντέξουν θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και στα πλέι οφ θα γίνουν πολλές ανατροπές. Πάλι βέβαια, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι τα φαβορί, έχουν πολύ καλά ρόστερ».

Τέλος μέσω του ο Κώστας Κεραμιδάς στέλνει τις ευχές του για τη νέα χρονιά:

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο από το να έχουμε υγεία, βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας…».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ