«Υπέρ-εργοστάσιο» μπαταριών θα κατασκευάσει η Nissan

Ένα «υπέρ-εργοστάσιο» μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να κατασκευάσει η Nissan, δίπλα στην υφιστάμενη μονάδα του Σάντερλαντ στο βόρειο τμήμα της χώρας. Εκεί αναμένεται να κατασκευάσει και ένα νέο ηλεκτρικό όχημα.

Η εν λόγω επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από τη Nissan, τον κινεζικό εταίρο της Envision AESC και την τοπική αυτοδιοίκηση στη βορειοανατολική Αγγλία θα δημιουργήσει 6.200 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Sunderland και στις βρετανικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Αυτό το έργο είναι η απόδειξη της αναγέννησης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, σε δημοσιογράφους στο εργοστάσιο Sunderland, το οποίο εξάγει το 70% των οχημάτων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή η Nissan θα ξοδέψει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για να παράγει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα crossover νέας γενιάς στο εργοστάσιο, όπου παράγει ήδη το ηλεκτρικό όχημα LEAF και το Qashqai crossover SUV. Το νέο όχημα δεν έχει ακόμη κατονομαστεί και δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ