Το ξέρατε ότι υπάρχει πρόστιμο αν δεν έχετε πυροσβεστήρα στο όχημα σας;

Γνωρίζατε ότι η έλλειψη πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο μας επιφέρει διοικητικό πρόστιμο; Ναι καλά το υποθέσατε, υπάρχει διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 80 ευρώ, το οποίο έχει ως στόχο κάθε οδηγός να έχει ένα εργαλείο να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της φωτιάς.

Ο πυροσβεστήρας, όπως το τρίγωνο στάθμευσης, το φαρμακείο, αλλά και το κιτ επισκευής ελαστικών ή ρεζέρβα, εντάσσονται στις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει ο κάθε οδηγός για να φέρει εις πέρας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Εστιάζοντας στην υποχρεωτική κατοχή του πυροσβεστήρα από κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου τονίζεται ότι η κατασβεστική του ικανότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8A-34B-C, ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει αποτελεσματική κατάσβεση φωτιάς στερεών, υγρών και αέριων καυσίμων.

Η κατασβεστική ικανότητα αυτή επιτυγχάνεται από τον πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης των 2 κιλών. Για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οχημάτων είναι απαραίτητοι δύο πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης των 6 kg.

Στο μεταξύ υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πυροσβεστήρων για τα αυτοκίνητα. Αυτά είναι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα, αφρού αέρα και σκόνης, με την ημερομηνία λήξης για κάθε είδος να είναι διαφορετική.  Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ότι ένας πυροσβεστήρας Αυτοκινήτου 1Kg Ξηράς Σκόνης ABC85 κοστίζει 18 περίπου ευρώ.

IAPONIKI 605 demo double zone FINAL
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ