Το VW Beetle μετατρέπεται σε scooter

Tι κι αν η Volkswagen αποφάσισε να αποσύρει από τη γραμμή παραγωγής το Beetle, ωστόσο, το θρυλικό σκαθάρι εξακολουθεί να διεκδικεί μια θέση στην καθημερινότητά μας.

Όχι απαραίτητα στη μορφή που το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλά ως δίκυκλο ή αν προτιμάτε ως scooter, το οποίο ζήλεψε από την αίγλη του διάσημου VW ακολουθώντας το ίδιο σχεδιαστικό παράδειγμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Brent Walter αξιοποίησε τα μπροστινά φτερά του της κλασικής εκδοχής του αυτοκινήτου για να ντύσει δύο μικρά scooter, διατηρώντας –μεταξύ άλλων- και τον χαρακτηριστικό κυκλικό προβολέα και το κλασσικό πίσω φως του σκαθαριού.

vw mini bike volkspod yankodesign 02 77761 389620 type15016

Η ιδέα του Brent Walter ήταν αρκετή για να τον κάνει διάσημο και να του δώσει το βήμα ώστε να απευθυνθεί σε όλους τους νοσταλγούς του ένδοξουπαρελθόντος.

Κάτω από το καλλίγραμμο φτερό του VW Beetle βρίσκεται ο μεταλλικός σκελετός του scooter και ένας θερμικός κινητήρας. Η χωρητικότητα του τελευταίου είναι 79 κ.εκ. ωστόσο υπάρχουν εκδόσεις και με κινητήρα 212 κ.εκ.

brent walter vw beetle motorcyle engine 77761 389621 type15016

volkspod pastel blue brent walter 77761 389623 type15016

brent walter volkswagen beetle motorcyle 77761 389622 type15016

Για την ώρα τα δύο scooter που έχουν κατασκευαστεί από τον Brent Walter δεν διατίθενται προς πώληση, ωστόσο, κρίνοντας από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις δίτροχες δημιουργίες του Αμερικανού, η εμπορική διάθεση των Voklspod, όπως ονομάζονται, δεν πρόκειται να αργήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Brent Walter θα χρειαστεί αρκετά φτερά από… σκαραβαίους αλλά και φωτιστικά σώματα από το θρυλικό σκαθάρι πριν εγκαταστήσει μια μικρή γραμμή παραγωγής των εντυπωσιακών scooters.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ