Το Toyota GR Yaris αποκτά «μικρό» αδερφό

Την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα GR Yaris με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρου προσφέρει η Toyota στην ιαπωνική αγορά.

Επί της ουσίας η Toyota προσφέρει το body kit του τετρακίνητου hot hatch των 261 ίππων και στην έκδοση που συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου με ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Στη συγκεκριμένη έκδοση η απόδοση του τρικύλινδρου συνόλου φτάνει τους 118 ίππους και τα 145 Nm ροπής, ενώ το CVT κιβώτιο επιτρέπει τη χειροκίνητη επιλογή 10 «σχέσεων μετάδοσης».

Φυσικά, απουσιάζει το σύστημα τετρακίνησης, όχι όμως και εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την «αυθεντική» έκδοση GR ξεχωριστή. Οι μεγαλύτεροι σε διαστάσεις τροχοί, ο επιθετικός αεροδυναμικός σχεδιασμός και οι απαραίτητες εξοπλιστικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό είναι μερικά από αυτά που συνδυάζονται πλέον με τον ταπεινό-ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,5 λίτρου.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης, το γεγονός ότι θα προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα στην ιαπωνική αγορά, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αλλά και το περιθώριο στους απανταχού βελτιωτές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.    

Τετρακίνητη η «καυτή» Toyota GR Corolla των 261 ίππων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ