Γιατί το Toyota GR Super Sport παίζει να ακυρώθηκε τελείως;

Ένα ατύχημα με ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής φαίνεται πως αποθάρρυνε τους ανθρώπους της Toyota στο να προχωρήσουν στην έκδοση δρόμου.

Μία από τις προϋποθέσεις για το πρωτάθλημα αντοχής WEC είναι κάθε κατασκευαστής που θα συμμετέχει να έχει πέρα από το αγωνιστικό και μια έκδοση δρόμου. Η Toyota είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια τo GR Super Sport, αλλά τελικά δεν είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει και έκδοση δρόμου (όπως η Peugeot με το δικό της 9Χ8 Le Mans Hypercar) αφού το αγωνιστικό βασίζεται σε ένα αντίστοιχο πρωτότυπο και όχι σε μοντέλο δρόμου.

Έτσι, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που έγινε στην πίστα του Φούντζι, εκεί όπου το αγωνιστικό στις δοκιμές που έγινα πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν πιο εύκολη η απόφαση να ακυρωθεί τελείως το όλο πρότζεκτ. Από την άλλη, το αγωνιστικό για το πρωτάθλημα LMDh θα συνεχίσει κανονικά.

toyota gr super sport concept 1

Πάντως, παρόλο που τα νέα για το hypercar της Toyota με την υβριδική τεχνολογία και τους 1.000 ίππους δεν είναι ευχάριστα, υπάρχει μια πιθανότητα όλα να αλλάξουν. Και αυτό επειδή η εξέλιξη του είχε προχωρήσει αρκετά για να σταματήσει έτσι άδοξα το όλο πρότζεκτ. Ειδικότερα αφού το επιθυμεί διακαώς ο ίδιος ο Akio Toyoda.

toyota gr super sport concept
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ