Το Ram 1500 Revolution «δείχνει» το ηλεκτρικό μέλλον των pickup

Δημιούργημα της Stellantis, το Ram 1500 Revolution μπαίνει στη θυελλώδη -στην Αμερική- κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών ημιφορτηγών, και θα αποκαλυφθεί στην έκθεση CES τον Ιανουάριο του 2023.

Η έμφαση που δίνει ο όμιλος Stellantis σε αυτή την κατηγορία, που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις ΗΠΑ μετά την έλευση αυτοκινήτων όπως το Hummer EV και το Rivian R1T, και ενόψει του επερχόμενου Tesla Cybertrack, είναι τέτοια που την αποκάλυψη του Ram 1500 Revoltuion θα κάνει ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Carlos Tavares, μαζί με το πρωτότυπο Peugeot Inception Concept.

ram 1500 revolution ev pickup 04

Όπως υποστηρίζει η Stellantis, η παρουσίαση του Pickup και του πρωτοτύπου θα παρουσιάσει το όραμα του ομίλου για τη «μετατροπή της κινητικότητας σε καθαρή, ασφαλή και προσιτή σε όλους».

Σημειώνεται ότι η Peugeot δεν δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά, αλλά η έκθεση CES του Λας Βέγκας συγκεντρώνει τα παγκόσμια βλέμματα των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών (και) της αυτοκίνησης.

Πίσω στο Ram 1500, είναι βασισμένο στη γνωστή πλατφόρμα STLA και για την εξέλιξή του έχουν συλλεχθεί οι απόψεις πολλών ιδιοκτητών ημιφορτηγών Ram με θερμικό κινητήρα. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία έχει προσέξει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στον ανταγωνισμό, όπως στο Rivian και στο Ford F-150 Lightning, για να προσπαθήσει να τα αποφύγει. Ένα από αυτά τα προβλήματα έχει να κάνει με τις δυνατότητες ρυμούλκησης, στις οποίες έχει δοθεί έμφαση στο Ram.

ram 1500 revolution ev pickup 02

Το αμερικανικό Pickup, όπως και το πρωτότυπο Peugeot Inception, θα αποκαλύψουν στη CES του 2023 και τις νέες χωροταξικές ιδέες της Stellantis για το μέλλον των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, τον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές και μηχανικοί αξιοποιούν το επίπεδο δάπεδο για να εφαρμόσουν τις σχεδιαστικές τους καινοτομίες.

ram 1500 revolution ev pickup 01

Παράλληλα με το ηλεκτρικό Ram 1500, θα διατίθενται -ακόμη- οι εκδόσεις του με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Περισσότερα για το όραμα της ηλεκτροκίνησης της Stellantis θα μάθουμε όταν γίνει η αποκάλυψη του Ram 1500 Revolution παραγωγής και του πρωτοτύπου Peugeot Inception, στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βάγκας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ