Το πρωτότυπο Chery Gene είναι ο Robocop της μελλοντικής αυτοκίνησης

Ένα μεγάλο SUV αυτόνομης οδήγησης, το Gene Concept ανοίγει το νέο φουτουριστικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της κινεζικής Chery – και διαθέτει και δύο Drones που συντονίζονται αυτόματα με την πορεία του.

Που να πρωτοσταθεί κανείς στην εμφάνιση του Gene Concept; Ίσως, αρχικά, στα δύο τεράστια οβάλ μαύρου γυαλιστερού χρώματος στη μάσκα και την ουρά που περικλύουν τις δύο ενιαίες σε όλο το πλάτος παχιές μπάρες των LED φωτιστικών σωμάτων – περιλαμβάνοντας στο κέντρο τους το επίσης φωτιζόμενο έμβλημα της Chery.

Chery Gene Concept 01

Έπειτα, στο εμπρός splitter στο κάτω μέρος του ρύγχους, που παραπέμπει σε πτέρυγα αγωνιστικού μονοθεσίου. Κι ακόμη, στην παχιά τρίτη κολώνα που προεξέι στις πλευρές του αμαξώματος – τόσο πάνω όσο και κάτω από τους θόλους των πίσω τροχών. Το ίδιο μοτίβο παρατηρείται και πίσω από τους εμπρός τροχούς, χάρη στο κάτω τμήμα των θυρών που κλίνει προς τα μέσα.

Chery Gene Concept 02

Στο ματ ασημί αμάξωμα -που παρά το μεγάλο του μέγεθος φιλοξενεί μόνο τέσσερις επιβάτες– παρατηρούνται επίσης πολλαπλές λεπτομέρειες χρωμίου, ανάμεσα στο μαύρο γυαλιστερό των κολονών και της οροφής, ενώ ξεχωρίζουν και οι ακτινωτές ζάντες ασπρόμαυρου χρωματισμού.

Chery Gene Concept 03

Μια άλλη καινοτομία των Κινέζων σχεδιαστών της Chery είναι η δυνατότητα του πίσω οβάλ τμήματος της ουράς (αυτού που περιλαμβάνει το πίσω LED φως) να προεκτείνεται προς τα έξω. Αποκαλύπτοντας, έτσι, τα δύο Drones και μαζί ένα ηλεκτρικό skateboard, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε συγχρονισμό με την κίνηση του αυτοκινήτου για να παρέχουν μια πρωτόγνωρη εικονική εμπειρία.

Chery Gene Concept 08

Το πρωτότυπο Gene έχει, παράλληλα, την τεχνολογία της πλήρως αυτόνομης κίνησης. Στο mode Real μπορεί να οδηγηθεί σαν κανονικό αυτοκίνητο, αλλά στο mode Meta το τιμόνι υποχωρεί μέσα στο ταμπλό, τα καθίσματα κλίνουν προς τα πίσω και την κίνηση αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Chery Gene Concept 09

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ