Το πρώτο parking κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι γεγονός -Δείτε το απίστευτο video

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και 60 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του πρώτου, δημόσια προσβάσιμου, χώρου στάθμευσης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να δημιουργήσουν νέους χώρους στάθμευσης ανακάλυψαν στην Ολλανδία και ειδικότερα στο Άμστερνταμ, αξιοποιώντας όχι την ούτως ή άλλος δυσεύρετη γη στην ολλανδική πρωτεύουσα αλλά τον βυθό της θάλασσας.

Μετά από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, και την επένδυση 60 εκατομμυρίων ευρώ, το Άμστερνταμ μπορεί να υπερηφανεύεται για την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου, δημόσια προσβάσιμου, χώρου στάθμευσης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Υποθαλάσσιο πάρκινγκ

Το υποθαλάσσιο parking ποδηλάτων του Άμστερνταμ κατασκευάστηκε σε ένα από τα «κανάλια» της ολλανδικής πρωτεύουσας, το οποίο αρχικώς εκβαθύνθηκε και στη συνέχεια αποστραγγίστηκε με σκοπό να δημιουργηθεί στον βυθό του το υποθαλάσσιο parking.

Όταν η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε, το κανάλι γέμισε και πάλι με νερό επιτρέποντας τη διέλευση των γνωστών σε όλους πλοιαρίων.

Υποθαλάσσιο πάρκινγκ

Ο υποθαλάσσιος χώρος στάθμευσης κατασκευάστηκε πέριξ του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Άμστερνταμ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά 200.000 άτομα και η σημερινή μέγιστη χωρητικότητά του ανέρχεται σε 7.000 ποδήλατα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση του υποθαλάσσιου είναι επί της ουσίας δωρεάν καθώς για τις πρώτες 24 ώρες παραμονής ποδηλάτου σε αυτό δεν προκύπτει κάποια χρέωση.

Πάντως ακόμα και μετά τις πρώτες 24 ώρες η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή καθώς δεν ξεπερνά τα 1,35 ευρώ/ημέρα.

ypothalassio parking%20%282%29

Η δημιουργία του υποθαλάσσιου parking θα προσφέρει μια σημαντική ανάσα στην καρδιά του Άμστερνταμ, η οποία κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες χιλιάδες ποδήλατα, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να σταθμεύουν με ασφάλεια το μέσον μετακίνησής τους.

Ήδη πολλοί χρήστες ηλεκτρικών ποδηλάτων αναφέρουν κλοπές μπαταριών στους δρόμους του Άμστερνταμ, όπου κάθε ημέρα πραγματοποιούνται περισσότερες από 600.000 μετακινήσεις με ποδήλατα.

Μάλιστα η ανάγκη για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για ποδήλατα είναι τόσο μεγάλη, που μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ένας δεύτερο υποθαλάσσιο parking με χωρητικότητα 5.000 ποδηλάτων.

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ