Το Opel Rocks-e KARGO είναι το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα διανομών

Η Opel παρουσίασε της επαγγελματική έκδοση KARGO της σειράς μικρών ηλεκτρικών Rocks-e, που προσφέρει 400 λίτρα χώρου και 140 κιλά ωφέλιμου φορτίου για τη -μηδενικών ρύπων- διανομή κιβωτίων, φαρμάκων ή φαγητού.

Το μικροσκοπικό γερμανικό LCV, που εντάσσεται στην κατηγορία των SUM (Sustainable Urban Mobilty), έχει μήκος μόλις 2,41 μέτρων και πλάτος 1,39 μ. Παρόλα αυτά, κρύβει μέσα του 400 λίτρα φόρτωσης, και με κύκλο στροφής μόλις 7,2 μέτρων είναι απολύτως ευέλικτο και στα πιο στενά δρομάκια της πόλης.

02 Opel Rocks e Kargo 518856

Η ηλεκτρική αυτονομία του Rocks-e KARGO φτάνει στα 75 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις ρεαλιστικές μετρήσεις του κύκλου WLTP. Όπως και στην επιβατική του έκδοση, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα συνεχούς ισχύος 8 ίππων, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 12 hp όταν υπάρχει ανάγκη άμεσης επιτάχυνσης.

01 Opel Rocks e Kargo 518855

Η μπαταρία του, μεγέθους μόλις 5.5 kWh, φορτίζει πλήρως σε 4 ώρες σε οικιακή πρίζα και συνοδεύεται με καλώδιο 3 μέτρων που βγαίνει από μια ειδική υποδοχή στο σημείο του ανοίγματος της πόρτας του συνεπιβάτη. Μαζί με αυτό, παρέχεται και ειδικός αντάπτορας για τη σύνδεσή του με δημόσιο σταθμό φόρτισης.

03 Opel Rocks e Kargo 518857 0

Η χωροταξία του Rocks-e KARGO είναι επικεντρωμένη στις μεταφορικές ανάγκες της πόλης. Η θέση του καθίσματος του συνοδηγού έχει αντικατασταθεί με έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο, που διαχωρίζεται από το χώρο του οδηγού με ένα μικρό προστατευτικό τειχίο. Ως αποτέλεσμα, ο διαθέσιμος χώρος για τον οδηγό δεν έχει μειωθεί σε σχέση με την επιβατική έκδοση.

06 Opel Rocks e Kargo 518860

Ο οδηγός έχει πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο είτε από την πόρτα της δεξιάς πλευράς του αυτοκινήτου, είτε από τη δική του θέση – ανασηκώνοντας το οριζόντιο κάλυμμα του αποθηκευτικού χώρου. Το ύψος όλου του μηχανισμού δεν ξεπερνά το ύψος του ταμπλό, ώστε να παραμένει ανεμπόδιση η περιμετρική ορατότητα.

07 Opel Rocks e Kargo 518861

Το ίδιο το κάλυμμα έχει τη δυνατότητα να σύρεται και έτσι να αποτελεί πάγκο εργασίας, αντοχής μέχρι και 40 κιλών. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να έχει ακριβώς το χώρο για ένα μπλοκ Α4 ή για να συγκρατεί ένα tablet. Στο πίσω άκρο του, λίγο ανυψωμένος, βρίσκεται ένα δεύτερος κλειστός αποθηκευτικός χώρος για μικρότερα αντικείμενα, όπως γυαλια ή στιλό.

09 Opel Rocks e Kargo 518863

Το κάλυμμα του αποθηκευτικού χώρου μπορεί να αφαιρεθεί και να αποθηκευθεί πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εφικτή η μεταφορά πιο ψηλών, ή περισσότερων αντικειμένων. Επίσης, το δάπεδο στο κάτω μέρος του είναι ρυθμιζόμενο, ώστε ο χρήστης του Rocks-e KARGO να μπορεί είτε να το κατεβάζει μέχρι κάτω, είτε να το ανεβάσει μέχρι τη μέση για να διαμορφώσει δύο διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους. Ο συνολικός χώρος επιτρέπει την τοποθέτηση αντικειμένων μήκους μέχρι 1,20 μέτρου.

10 Opel Rocks e Kargo 518864

Το KARGO έχει στο αμάξωμά του την τυπική διχρωμία της οικογένειας Rocks-e, ενώ μια ωραία λεπτομέρεια είναι η ενσωμάτωση, σε μικρές διαστάσεις, της νέας γρίλιας Opel Vizor. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, και τα περιμετρικά πλαστικά προστατεύουν από τις καθημερινές μικροζημιές.

Οι δύο πόρτες είναι πανομοιότυπες, αλλά έχουν αντίστροφο άνοιγμα: εκείνη του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, ενώ η θύρα της δεξιάς πλευράς ανοίγει κανονικά προς τα μπροστά για περισσότερη πρακτικότητα. Το ταμπλό είναι, επίσης, ίδιο με την επιβατική έκδοση, ενώ η πανοραμική οροφή παρέχει φυσικό φωτισμό.

04 Opel Rocks e Kargo 518858 0

Προς το παρόν η Opel δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές του Rocks-e KARGO. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει αργότερα φέτος, αρχικά στη Γερμανία και στην Ολλανδία και έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τέλος, να σημειώσουμε πως το γερμανικό μοντέλο βασίζεται στο Citroen Ami που είδαμε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. 

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ