Τo Μitsubishi XRT Concept δείχνει πώς θα είναι το νέο Pick-up L200

Περίπου εννέα χρόνια βρίσκεται στην αγορά το Mitsubishi L200 πέμπτης γενιάς, το οποίο κυκλοφορεί σε διάφορες χώρες εκτός Ευρώπης με την ονομασία Triton.

Είναι λοιπόν λογικό και επόμενο να αντικατασταθεί το δημοφιλές Pick-up με ένα νέο μοντέλο, για το οποίο μας έδωσε μία πολύ εμπεριστατωμένη εικόνα το πρωτότυπο Mitsubishi XRT Concept στην πρόσφατη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ. Αν και παρουσιάστηκε επίσημα ως ένα Concept Car, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα όχημα πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, που κρύβει μόνο με ελαφρύ καμουφλάζ κάποια σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τους διαιρούμενους προβολείς της μάσκας και τα φιμέ πίσω φωτιστικά.

imitsubishixrt2

Τα φουσκωτά φτερά και οι μεγάλοι εξωτερικοί καθρέπτες κάνουν τη διαφορά.

Το ιαπωνικό Pick-up θα εφοδιάζεται με έναν ντιζελοκινητήρα της νέας γενιάς και εκτιμάται, ότι θα κυκλοφορήσει και σε εξηλεκτρισμένες εκδοχές, μεταξύ των οποίων και μία με Plug-in υβριδική τεχνολογία με δυνατότητα εξωτερικής επαναφόρτισης της μπαταρίας. Αυτό θεωρείται μονόδρομος, καθώς οι αυστηρές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές υποχρεώνουν όλες τις εταιρείες αυτοκινήτων να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων του στόλου τους, αλλιώς κινδυνεύουν με δρακόντεια πρόστιμα.

imitsubishixrt3

Στην ανοιχτή καρότσα υπάρχουν δύο ρεζέρβες χωμάτινων ελαστικών.

Το μοντέλο που είδαμε στην Μπανγκόκ διέθετε διπλοκάμπινο αμάξωμα με ‘’αναπνευστήρα’’ και δύο ρεζέρβες ελαστικών στην ανοιχτή καρότσα. Η μάσκα του μελλοντικού L200 θα παραπέμπει σχεδιαστικά στα νέα μοντέλα της Mitsubishi, όπως το δημοφιλές SUV Outlander, ενώ το XRT Concept υπογραμμίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του με τρακτερωτά ελαστικά εκτός δρόμου και με αυτοκόλλητα δανεισμένα από αγώνες ράλι.

Ίδιο πλαίσιο με το Nissan Navara

Η Mitsubishi δεν έκανε κάποιες επίσημες ανακοινώσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου L200, σύμφωνα ωστόσο με αξιόπιστες πηγές θα χρησιμοποιεί το ίδιο εξελιγμένο σκαλωτό πλαίσιο με το Pick-up Nissan Navara της επόμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει, ότι θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο και πιθανότατα μεγαλύτερη επιφάνεια φόρτωσης, ενώ θα συγκεντρώνει τα βλέμματα με τα φουσκωτά φτερά του και τους υπερμεγέθεις εξωτερικούς καθρέπτες του.

imitsubishixrt4

Το Μitsubishi L200 έκτης γενιάς θα διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Μία πληρέστερη εικόνα του επόμενου L200 θα σχηματίσουμε στον αγώνα Asia Cross Country Rally από τις 13 έως 19 Αυγούστου του 2023, στον οποίο θα συμμετέχει η Mitsubishi με ένα αντίστοιχο πρωτότυπο όχημα. Το μοντέλο παραγωγής θα κυκλοφορήσει πιθανότατα περί τα τέλη του 2023 ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2024 και θα λανσαριστεί αρχικά στην Ταϊλάνδη, την Άπω Ανατολή και την Ωκεανία, για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες. Να σημειώσουμε, ότι η Mitsubishi εξελίσσει και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Pick-up, το οποίο θα εισαχθεί το αργότερο έως το 2028 στην αγορά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους των συγκεκριμένων οχημάτων.

imitsubishixrt1

Τo Mitsubishi XRT Concept αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ