Το Lada 2101 των 235 ίππων κοστίζει 30.000 ευρώ (video)

Λύκος με προβιά είναι το συγκεκριμένο Lada 2101 των 235 ίππων και των 240 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Ένας μηχανολόγος μηχανικός από την Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε το τελευταίο του δημιούργημα, που δεν είναι άλλο από το εμβληματικό Lada 2101. Ο Dave Colledge είναι ιδιοκτήτης ενός συνεργείου βελτιώσεων παλιών μοντέλων της Ford, αλλά αυτή την φορά θέλησε να ξοδέψει χρήματα για την ανακατασκευή ενός Lada με ηλικία 41 ετών.

Lada Cosworth Duratec Street Sleeper 2

Το συγκεκριμένο 2101 έκανε την εμφάνισή του στο κανάλι του YouTube «The Late Brake Show» και αποτέλεσε μοντέλο επίδειξης των δυνατοτήτων του Dave Colledge στην ανακατασκευή και μετατροπή παλιών ρωσικών αυτοκινήτων.

Οι εργασίες που χρειάστηκε για να μεταμορφωθεί και να αναζωογονηθεί το εικονιζόμενο 2101 διήρκησαν οκτώ μήνες και κόστισαν περίπου 30.000 ευρώ. Μάλιστα, διαθέτει και το δικό του παρατσούκλι, το Lada Cosworth Duratec Street Sleeper.

Lada Cosworth Duratec Street Sleeper 5

Ο Dave Colledge αγόρασε το Lada για κάτι λιγότερο από 700 ευρώ και η διαδικασία περιελάμβανε την πλήρη αποκατάσταση του αμαξώματος και του πλαισίου από την σκουριά. Επιπλέον, τοποθετήθηκε νέα ανάρτηση χαμηλώματος και τροχοί με χαμηλοπρόφιλα ελαστικά.

Ριζικές αλλαγές έχει υποστεί και το εσωτερικό του, με πολλά ανασχεδιασμένα μέρη, νέα καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις και σπορ χειριστήρια.

Lada Cosworth Duratec Street Sleeper 7

Κάτω από το καπό του Lada 2101 αναπνέει ένας 4κύλινδρος κινητήρας 2,3 λίτρων Ford Cosworth Duratec, με ισχύ που ξεπερνά τους 235 ίππους. Σύμφωνα με τον Dave, η μέγιστη ταχύτητα ακουμπά τα 240 χλμ./ώρα και για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,5 δλ.

Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων από Mazda MX-5 και η δύναμη μοιράζεται από ένα ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Ακόμα, διαθέτει σύγχρονο σύστημα πέδησης και νέα ανάρτηση με αμορτισέρ της Bilstein.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ