Το Auto Pilot στέλνει «αδιάβαστο» ένα ακόμα Tesla (Video)

Μια ακόμα παταγώδη αποτυχία έρχεται να προστεθεί στο βιογραφικό του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα αυτοκινούμενο όχημα ανετράπη στο εθνικό δίκτυο της Κίνας και μάλιστα στη αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

To διερχόμενο Tesla Model S δεν κατάφερε να το αποφύγει, ούτε φυσικά και να ακινητοποιηθεί εγκαίρως, μιας και ο οδηγός του είχε ενεργοποιήσει το Auto Pilot ή αν προτιμάτε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται χωρίς τη ενεργή συμμετοχή του οδηγού.

Η αποτυχία στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι το Auto Pilot δεν έδρασε εγκαίρως ώστε να αποτρέψει το ατύχημα. Δεν επιβράδυνε το όχημα ούτε και πραγματοποίησε κάποιον ελιγμό αποφυγής ενός σταθερού εμποδίου.

Το αποτέλεσμα ήταν το Model S να εμβολίσει με αρκετά μεγάλη ταχύτητα το αυτοκινούμενο όχημα το οποίο είχε ήδη ανατραπεί, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Ευτυχώς από την απροσδόκητη σύγκρουση των δύο οχημάτων δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, το γεγονός ότι το Auto Pilot απέτυχε για μία ακόμα φορά να λειτουργήσει έστω και ως αυτόνομο σύστημα πέδησης, μας υπενθυμίζει το γεγονός ότι κανένα σύστημα δεν είναι ικανό να υποκαταστήσει τον οδηγό.

Tesla: Γενναίες εκπτώσεις στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ